banner249

Diyanet camiasıyla dev buluşma

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan eşi Halime Cahan ile kentte görev yapan Diyanet çalışanlarıyla ve aileleriyle bir araya geldi. Birlik ve beraberlik mesajının verildiği dev buluşmaya Uşak İl Müftüsü Eyüp Baldemir, Uşak Üniversitesi Eski Rektör Vekili Prof. Dr. Sayın Dalkıran ve kentte görev yapan din görevlileri ile ailelerinden oluşan yaklaşık 700 kişi katıldı.

Diyanet camiasıyla dev buluşma
banner240

Din Görevlilerinin Aylık Olağan toplantısının ev sahipliğini üstlenen ve tek tek konuklarla selamlaşan Başkan Nurullah Cahan talep ve önerilere kulak verdi. Ortak aklın ön plana çıktığı toplantıda şehrin alt ve üst yapısındaki değişimini anlatan Başkan Cahan, “Sevdamız Uşak. Hizmet için makam kapımız tüm sivil toplum kuruluşlarına sonuna kadar açık. Bu anlamda sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte güzel bir şehir inşası gerçekleştirmek için daima iletişim halindeyiz.” dedi.

CUMA PAZARI CUMA GÜNÜ AÇILIYOR

Program kapsamında alanda bulunanlara hitap eden Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Mehmet Akif Ersoy, Elmalıdere ve Aybey Mahallesi sakinlerinin kullandığı Cuma Pazarı için müjdeyi verdi. İlk olarak bölgedeki risk unsuru yüksek gerilim hatlarını kaldırdıklarımı paylaşan Cahan, “4 bin metrekare kapalı alandan oluşan Cuma Pazarını İnşallah Cuma günü hizmete açıyoruz.” diyerek sırada Çarşamba pazarının olduğunu söyledi.

DİYANET MENSUPLARI ÇANAKKALE SÖZÜNÜ ALDI

Başkan Cahan programa katılanların ‘Çanakkale gezisi’ isteğini geri çevirmedi. Gerekli planlamaların yapılması hususunda talimat veren Cahan, bu tür istişare toplantılarının devam edeceğini, Uşak halkı için yürütülen çalışmada daima halkla istişare halinde olduklarını dile getirdi.

Cahan, “Ecdadımız bu vatan, bu devlet, bu millet, bu bayrak ve bu ezanlar için şehit düştü. Bizler şehitlerimizi makamlarında ziyaret etmek üzere sunulan talepleri her zaman memnuniyetle karşılıyor ve geri çevirmiyoruz. Pek çok sivil toplum kuruluşumuzu destan şehrimize gönderdik ve göndermeye devam ediyoruz. İnşallah müftülük personelimizi de aileleriyle birlikte Çanakkale’ye uğurlayacağız. Ecdadımızı yerinde ziyarette bulunarak, şehitlerimize dualarını o mukaddes topraklarda daha içten etsinler. Milli ve manevi duygularımızı ayakta tutalım istiyoruz. Özellikle böyle bir organizasyon yaptıkları için, böyle bir daveti kırmayarak geldikleri için başta Sayın İl Müftümüz Eyüp Balemir’e, Müftü Yardımcılarımıza, tüm din görevlilerimize ve ailelerine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İL MÜFTÜSÜ BALDEMİR: BAŞKANIMIZ YAKIŞANI YAPIYOR

Uşak İl Müftüsü Eyüp Baldemir ise, “Biz ona hem kurum çalışanlarımız hem de halkımız adına çok teşekkür ediyoruz. Başkanımız kendisine yakışanı yapıyor. Kendisinden halka hizmet bekleniyor ve en güzel hizmeti sunma noktasında gayret sarf ediyor. Allah ondan razı olsun. İnşallah 5-6 ekip olarak Çanakkale’ye gideceğiz.” açıklamalarında bulundu.

Uşak Merkez Karaköse Köyü Cami İmam Hatibi Mehmet Ersoy da, “Öncelikle Sayın Belediye Başkanımıza bu nazik davetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Daha önce Belediye Başkanlarından görmediğimiz bir şeyi yaptı. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bu tür programların, birlik ve beraberliğin devamını diliyoruz.” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER