Kılıç Elektrik
Eriş Organizasyon (Sol 3)
Ata Fırın
Yaman Teknik (Sol 6)
Tonguçlar (Sağ 1)
Dinç Mühendislik Masaüstü
Naturel Piknik (Sağ 3)
Dönmez İnşaat (Sağ 4)
Mavi Köşe (Haber İçi Resim Üstü)

Sağlık

Diyabet Okulu, 80 mezun verdi

M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde açılan diyabet okulu sayesinde 2018 Aralık ayından itibaren 80 hastaya diyabet diploması verildi.

17 Ekim 2019 Saat: 08:03
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 8.076 kez okunmuştur

Diyabet Okulu, 80 mezun verdi
Diyabet Okulu, 80 mezun verdi

Birçok hastalığı tetikleyen ve halk arasında şeker hastalığı olarak da bilinen diyabet hastalığına yakalanan hasta ve hasta yakınlarına M. Kazım Dinç Kandıra Devlet Hastanesi’nde her ay 2 gün süreyle uygulanan programda eğitim veriliyor. Hastanenin eğitim salonunda düzenlenen eğitim Dahiliye Uzmanı Dr. Eray Onur Mart, Diyabet Hemşiresi Ayşe Dişçi, Diyetisyen Elif Abdişoğulları, Ecz. Merve Çevik tarafından veriliyor. Eğitim programının sonunda Başhekim Dr. Bülent Uysal ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hilal Azaklı tarafından eğitime katılan hastalara diyabet diploması veriliyor.

NE TÜR EĞİTİMLER VERİLİYOR?
Diyabet okulu eğitim programında hastalara diyabetin oluşumu, ilaç ve insülin tedavisi, tıbbi beslenme programı, diyabetin komplikasyonları ve egzersiz programları anlatılarak kişilere yaşam tarzı değişikliği oluşturulması sağlanıyor. Hastanede ücretsiz olarak verilen diyabet okulu programına katılmak isteyen diyabet hastası ve yakınlarının Diyabet Eğitim Hemşiresi Ayşe Dişçi’ye isim yazdırmaları gerekiyor.

       

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kandıranın Sesi, Haberin Doğru Adresi Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑