HABER MERKEZİ

DİSK Trakya Bölge Temsilcisi Salim Şen, dün yaptığı açıklamada 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda alanlarda olacaklarını bildirdi.

1 Mayıs İşçi Bayramı’nın bu yıl ülkemizde geçen yıllara göre farklı bir ortamda kutlanacağını ifade eden Şen, “Ülkemizde OHAL yönetimi devam etmektedir. Bunun yanı sıra; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’nın kıdem tazminatıyla ilgili söylemlerinin ardından 1 Mayıs kutlamaları yapılacak. Bundan ötürü de, bu yıl ki, 1 Mayıs diğer yıllara göre daha önemlidir. DİSK’e bağlı bazı sendikalarla birlikte Kırklareli de kutlama kararı aldık. Geçmiş yıllarda olduğu gibi taleplerimizi Kırklareli Meydanı’ndan hükümetimize ve halkımıza haykıracağız.” dedi.

TRAKYA’DA KUTLANACAK

Salim Şen, 1 Mayıs’ın Trakya’da kutlanacağını dile getirerek, şunları söyledi: “Kiralık işçiliğe, zorunlu bireysel emekliliğe, işçi ölümlerine hayır dedik. Taşeron işçilere kadro verilmesini istedik. Ülkemizin gidişatıyla ilgili barış ve kardeşliği gibi söylemlerimiz vardı. Bütün bunları 1 Mayıs’ta Kırklareli’den haykıracağız. Bölgemizde Kırklareli’nin yanı sıra, Edirne, Lüleburgaz ve Çorlu’da 1 Mayıs kutlamaları yapılacaktır.”

BİZİM 1 MAYIS ALANIMIZ TAKSİM MEYDANI’DIR

Şen, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: “İçişleri Bakanı’yla, Genel Başkanımız konusunda Taksim’de kutlamaların yapılması konusunda talepler oldu. Ancak, İçişleri Bakanı yaptığı açıklamada, Taksim’i işçilere açmayacaklarını dile getirdi. Ama bizim 1 Mayıs alanımız Taksim Meydanı’dır. Bunu her fırsatta söylüyoruz ve bu talebimizden vazgeçmiş değiliz. Fakat, bazı grupların yapacağı birçok etkinliğe Taksim Meydanı açılırken, işçilerin 1 Mayıs kutlamasıyla ilgili taleplerine hükümet kulak tıkıyor. Taksimi bize yasaklasalar da, DİSK’in bu talebi hiçbir zaman sona ermeyecektir. Hükümetin kıdem tazminatına yönelik açıklamalarını büyük bir endişe ve öfkeyle takip ediyoruz. Bakan daha önce, kıdem tazminatı konusunda reform gerçekleştireceklerini dile getirdi. Ancak, son söyleminde mayıs ayı sonuna kadar kıdem tazminatıyla ilgili düzenlemenin hayata geçirileceğini söylediler ve çalışmalarının olduğunu dile getirmişlerdi. Hükümet, sermayenin talepleri doğrultusunda bu kıdem tazminatını hazırladığını görmekteyiz. Bu durumu biz kabul etmiyoruz. Bu konudaki mücadelemizi alanlarda sürdürmeye devam edeceğiz.”