Afrin operasyonu ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.Türkiye’nin Afrin operasyonu ile ilgili Esad rejimine yazılı bildirimde bulunması , Suriye rejimi ile iç savaşın başından bu yana ilk diplomatik temas olması açısından önem taşıyor.

[old_news_related_template title="Son dakika haberi... Afrin'e 'Zeytin Dalı Harekatı' başladı! Türk savaş jetleri PYD'yi bombalıyor" desc="Beklenen Afrin Harekatı'ndan bir son dakika haberi. geldi. Diyarbakır 8. Ana Jet üssünde konuşlu bulunan F-16 savaş uçakları tam donanımlı olarak havalanarak Suriye tarafına hareket etti. Türk Savaş uçakları sınırdaki PYD mevzilerini bombalarken OSÖ birlikleri de Afrin'e doğru ilerliyor. TSK'dan yapılan açıklamada harekatın isminin 'Zeytin Dalı Harekatı' olduğu duyuruldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/sur-sondakika-58.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-haberi-afrin-harekati-basladi-turk-savas-jetleri-pydyi-bombaliyor-2182690/"]

Suriye rejiminin yazılı olarak Zeytin Dalı operasyonu konusunda bilgilendirildiğini ise bizzat Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında açıkladı.

[old_news_related_template title="TSK'dan Afrin için son dakika açıklaması: 'Zeytin Dalı Harekatı' başladı" desc="Türk Silahlı Kuvvetleri'nden Afrin'e başlayan harekat için saat 17:35'te bir son dakika açıklaması geldi. 17:00 başladığı belirtilen harekatın isminin 'Zeytin Dalı Harekatı' olduğu bildirildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/sur-sondakika-61.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tskdan-afrin-icin-son-dakika-aciklamasi-zeytin-dali-harekati-basladi-2182728/"]

"HEDEFLERİN YÜZDE 95'İ VURULDU"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, harekat öncesi Suriye rejimine yazılı bilgi verildiğini, hedeflerin yüzde 95'inin vurulduğunu söyledi.

Mevlüt Çavuşoğlu NTV televizyonuna yaptığı açıklamada, "Harekatta siviller değil, teröristler hedef alınmıştır...Operasyonu havadan ve karadan yürütüyoruz. Teknik konularda askerlerimiz bilgi vermektedir. Hava sahasını kullanma ihtiyacı vardır, F-16'larımız hedefleri vurmuştur" dedi.