Adil Yıldırım

Adil Yıldırım

yazaradilyildirim@gmail.com

Tüm Yazıları

İlişki koçu olarak çalıştığım yıllar içerisinde yaklaşık 9 bin kadın danışanla birebir seanslardan öğütülmüş şahsi gözlemlerim benzer durumları yaşayanlar için yol gösterici olabilir

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Yeryüzündeki hayatın anlamı dişil enerjide saklıdır çünkü insan yaşamında estetik olan ve yaratıcı olan her şey kadınlar tarafından düşünülmüş, inşa edilmiş ve ortaya konmuştur. Dolayısıyla toplumsal yaşamda kadın gücünün ön plana çıkması, korunması ve her zaman desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün yazımda sizlere ilişki koçu olarak çalıştığım yıllar içerisinde yaklaşık 9 bin kadın danışan ile gerçekleştirdiğim birebir seanslardan öğütülmüş şahsi gözlem ve analizlerimi aktaracağım. İnanıyorum ki bu bilgiler çok sayıda okuruma özel hayatlarında güçlü bir ışık tutacaktır.

Haberin Devamı

Özel hayatında kendi kararlarını vermelisin

Ne kadar çok sayıda kadının çevre baskısıyla yanlış ve mecburi evlilikler yaptığını tahmin edemezsiniz, onların sayıları sanılanın çok üstündedir. Bir kadının evlilik yolunda kendi kararlarını vererek onu anlayan bir insanla evlenmesi ve kariyerinde eşinden destek görmesi son derece önemlidir.

Sevgiline annelik yapmayı bırakmalısın

Bu durumla sıklıkla karşılaştım, kadın danışanım adamı çok seviyor ve ilişkisi için her şeyi yapıyor fakat adam henüz olgun bir birey olamamış ve sorumluluktan uzak davranıyor. Bunu gören kadın adamın annesi gibi davranmaya başlıyor ve onu adam etmeye çalışıyor. Lütfen bu hataya düşmeyin çünkü siz onun annesi değilsiniz.

Eski sevgiliyi saplantı haline getirmemelisin

Yıllar önce ayrıldığı eski sevgilisini hâlâ unutamayan, ondan bir dönüş bekleyen ve hatta onu sosyal medyadan gizlice takip ederek paylaştığı şarkıları bile kendine yönelik bir mesaj olarak algılayan kadınlara sesleniyorum, lütfen onu arkanızda bırakın ve hayata    devam edin.

İlişkide kendi kurallarını koymalısın

Yeni tanıştığınız bir erkekte sizi en çok rahatsız eden özellikler nelerdir? Ya da şöyle soralım; bir ilişki sürecinde asla kabul edemem, dediğiniz yaklaşımlar hangileri? İşte bunları bir kağıda yazarak ilişkide kendi kırmızı çizgilerinizi ortaya koymanızı öneriyorum, duygusal boşlukta olsanız bile bunlardan geri adım atmayın.

Haberin Devamı

Kendi başına mutlu olmayı öğrenmelisin

Bir kadının kendi kırmızı çizgilerini oluşturmasının yolu kendi başına mutlu olabilmesinden geçer, yani mutlu olması için hayatında bir erkeğe ihtiyacı yoktur. Eğer bir erkek onunla hayatı paylaşmak istiyorsa o kadına değer verdiğini ve saygı duyduğunu göstermelidir. Kendi başına mutlu olan ve keyifli vakit geçirebilen insanlar, bir başkasını hayatlarına almadan önce o insanın saygı ve sevgisinden emin olur ve asla acele etmez.

İlişkide kendi özel alanından taviz vermemelisin

Bir ilişkide ben onsuz hiçbir şey yapmıyorum söylemi büyük bir hatadır çünkü hayatın ne göstereceği bilinmez, yarın bir ayrılık yaşarsanız sudan çıkmış balığa dönersiniz. İlişki sırasında kendi arkadaşlarınızla da vakit geçirmeyi ve hobilerinizle ilgilenmeyi ihmal etmeyiniz.

Beklentilerin gerçekçi olsun

Haberin Devamı

İki hafta önce bir adamla tanıştım bana çok ilgi gösteriyor, söylemi çok risklidir çünkü kimsenin birkaç haftalık ilgisi önemli değildir. Yoğun ilgiyle beklentiye girmeyin, önce onu tanımaya çalışın ve bunun bir süre alacağını unutmayın.

Borç para istiyorsa dikkatli olun

Adamla yeni tanıştık ve ihtiyacı olduğu için ona para verdim, söylemi çok yanlıştır. Bir erkek borç alabileceği akraba, eş dost varken yeni tanıştığı kadından para istiyorsa bu durumdan şüphelenmeniz gerekiyor, flört aşamasında borç para verilmesini doğru bulmuyorum.