Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Aracını karavana çevirdi! - Otomobil Haberleri
        1

        Eski araçseverlerin bile tanımakta zorlanacağı bu araç, hurdadan daha beter bir hale gelmiş Liaz-677.

        2

        Bu araçtan bir şey olmaz dediğinizi duyar gibiyiz ancak, aracın son halini gördüğünüzde bu dediğinizden vazgeçeceksiniz.

        3

        İşte adım adım bir hurdanın eski efsaneye dönüşümü...

        22

        Stefan Forster tarafından Toyota Hilux Expedition V1 adı verilen bu karavanın kod adı ise İzlandacada kurt anlamına gelen ‘Ulfur.’

        23

        Yaklaşık bir yılda sıradan bir Toyota Hilux’un üzerinde yapılan çalışmalar sonucu tam bir arazi aracı haline gelen Ulfur’da, bir doğa fotoğrafçısının isteyebileceği bütün off-road özellikler mevcut.

        24

        225 beygir üreten 3.0 L dizel bir motorun hayat verdiği Toyota Hilux Expedition V1’de, TJM Şnorkel, HELLA aydınlatmalar, ön ve arka diferansiyel kilitleri, alt koruma, 240 galonluk su tankı, güneş panelleri ve dâhili radyo kontrol ünitesi ilk akla gelen off-road özellikleri.

        58

        ABD'de yer alan High Camp Trailers, spesifik olarak kamp araçları üretmek amacıyla faaliyetlerine başlamış bir firma.

        59

        2014 yılında çalışmalarına start veren firmanın bugüne kadar geliştirdiği en dikkat çekici ürün ise işte bu kamp romörkü.

        60

        İki kişinin rahatça uyuyabileceği iç alanı, alüminyum kaplamasıyla ısı dengesini koruyan dış yapısı, çeşitli eşyaların kolayca depolanabileceği iç hacmi ve tabii ki dış tarafındaki bagaj kısmında yer alan portatif mutağı ile bu romörk tüm ihtiyaçları karşılıyor.

        82

        Gittiği yerlerde konaklama sıkıntısı yaşamamak için bunu yaptığını söyleyen Grec, Afrika gezisinin ardından aracıyla Kuzey ve Güney Amerika turuna çıktı.

        83

        Alaska'dan Arjantin'e kadar yol alan genç maceraperest şu sıralar Şili'de dünya turuna devam ediyor.

        84

        Açtığı theroadchoseme.com internet sitesi ve Twitter hesabında dünya turuyla ilgili fotoğraf ve notlar paylaşan Grec, takipçileriyle her türlü detayı paylaşıyor.

        112

        Kulübe gibi görünen bu römork evi tasarlayan White küçücük bir alanın içerisine müthiş bir ev yaptı.

        113

        Arabanın arkasına takılarak istenildiği yere taşınabilen evin içerisinde kütüphane, mutfak oturma odası, yatak yani bir evde bulunan her şey bulunuyor.

        114

        Ufak alanları olabildiğince kullanışlı hale getiren tasarımcı yatağın yer kaplamaması için asma kat çözümünü bulmuş.

        154
        155

        EV SAHİBİ KİRAYI YÜKSELTİNCE OTOBÜSE TAŞINDILAR

        ABD’li çift Julie ve Andrew Puckett, ev sahibinin çiftin bütçesine anlayış göstermeden kirayı yükseltmesi üzerine farklı yaşama adım attı.

        156

        Kiranın yükselmesi üzerine eski bir okul otobüsünü kendi evlerine dönüştürmeyi seçen çift, ilk olarak otobüs içinde ev konforunu aratmayacak bir yapı tasarlamaya başladı.

        172
        173

        10 BİN TL HARCAYARAK KENDİ EVLERİNİ YAPTILAR!

        ABD'de Washington yakınlarında yaşayan üç çocuk sahibi Brian ve Starla Sullivan, bir apartman dairesinde yaşarken çok para harcayıp yine de istedikleri hayat standardını tutturamadıkları için böyle bir karar aldıklarını söyledi.

        174

        "Bu yaptığımız kulağa çok komik geliyor ama gerçekten de işe yarıyor" diye konuşanz 29 yaşındaki Brian Sullivan ile 26 yaşındaki Starla, işe 2 bin 240 sterline (10 bin TL) artık kullanımda olmayan eski bir okul servisini satın alarak başladı.

        175

        Bir yıl sonra ise genç çift artık kendilerine ait "başlarını sokacakları bir eve" sahipti.

        176

        Sullivan çifti ve üç çocukları üç yaşındaki Charlie, iki yaşındaki Henry ve üç aylık Lincoln ile otobüsten bozma evlerinde eskisine göre daha az masraflı bir hayat sürüyor.

        177

        Barınma için çok fazla para ödemekten kurtulmuş olmalarına rağmen Sullivan çiftinin birçok problemi de var. Zaman zaman donan borular, doğru dürüst akmayan su gibi problemlere sahip.

        187

        Doğanın her yerinde gezmek ve her yere karavanıyla çıkmak isteyenler için hazırlanan, Mercedes Benz Unimog gibi efsane bir aracın üzerinde tasarlanan bu aracın adı Kiravan.

        188

        Bu yıl sonunda bitmesi beklenen tasarım harikası aracın içinde her türlü lüksü barındıran karavan kısmı, bilim kurgu filmlerini andıran sürücü kabini ve iletişim için her türlü destek bulunuyor.

        189

        260 beygir gücünde motora ve 8 vitesli bir şanzımana olan sahip canavar karavan her türlü arazide gidebiliyor ve 45 dercelik rampaları tırnabiliyor.

        190

        Aracın karavan kısmında üç yatak odası, tam donanımlı bir mutfak ve bir bayosu mevcut.

        191

        11 tane dokunmatik ekrana sahio bu sürücü kabini bir A380'nin kabinini andırrıyor. Uydu bağlantısı ile araç takibi ve her yerde iletişim sağlanabiliyor.

        192

        Bilgisayar destekli komuta merkezine sahip olan araç içerden aracın lastik basıncını ve çekiş sistemi gibi ayarlamalarını yapabiliyor.

        205

        Skoliolove lakaplı Schmidt, bu yıl Mart ayında 4 bin 500 dolara bu okul servisini satın aldı. Sonraki 3 ayını, bu otobüsü, “tekerleklerin üzerindeki hayallerinin evi”ne dönüştürmeye harcadı. Ve babası, ona yardım etmek için yanı başındaydı.

        206

        Daha önceden bir kilise tarafından kullanılan “Big Blue” ismini otobüsüne verdi ve onu Kaliforniya’dan ailesinin yanına, Vegas’a götürdü.

        207

        Bu baba ve oğul, Home Depot ve Amazon siteleri başta olmak üzere, birçok yerden kaynak temin ederek, tüm işleri kendileri yaptılar.

        208

        Otobüsün, konforlu bir eve dönüşümü, yaklaşık 9 bin dolara mâl oldu. Patrick’in esas amacı, bu karavanla Amerika’yı başından sonuna kadar gezmekti ve amacına ulaştı da. Otobüsün dönüşümü nihayet Ağustos’da tamamlandığında, Schmidt ve arkadaşı “Big Blue”, Amerika karayolları üzerinde bulunan 30 eyalette, çoktan yaklaşık 16,000 km yapmışlardı.

        209

        Patrick verdiği röportajda, “Bu süreçte yiyebileceğimiz yemeğe, içebileceğimiz bir şeye ya da ihtiyacımız olan herhangi bir şeye sahip olduğumuzdan emin olmak için annem hep yanımızdaydı. Ailemi çok seviyorum.” diye belirtti.

        210

        Schmidt, kendi internet sitesine, “Gezip görmem gereken 50 eyaletin sonuncusu Rhode Island’dı ve bunu orada kutladım. Son birkaç yıldır 50 eyaletini gezip görmek benim için çok büyük bir rüyaydı. Fakat sonunda başardım!" diye yazmış.