Cumartesi, Nisan 20, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelDış Politikada Ana Muhalefet Bilgilendirilmeli

Dış Politikada Ana Muhalefet Bilgilendirilmeli


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Dış politika konusunda ana muhalefetin mutlaka bilgilendirilmesi lazım.” dedi.

Tekin, partisinin Hatay İl Başkanlığında yaptığı basın açıklamasında, hükumetin dış politikasını eleştirdi.

Dış politikadaki meselelerin üstesinden gelebilecek tek partinin CHP olduğunu ileri süren Tekin, şöyle devam etti:

“Bu konuda yapmamız gereken ne varsa bu göreve talip olduğumuzu da iktidara hatırlatmak istiyoruz. Aksi takdirde savaş çığırtkanlığıyla bu meselelerin üstesinden gelmemiz mümkün değil.

İvedilikle baştan itibaren Suriye’nin toprak bütünlüğünü savunduğumuz gibi bugün de aynı noktadayız, ivedilikle barışla bu meselenin çözülmesi lazım. Aksi takdirde önümüzdeki günlerde hangi maceralarla karşı karşıya kalırız onu da kestirmek mümkün değil.”

Bir gazetecinin, Afrin operasyonunu hatırlatarak konuya ilişkin partinin sınıra heyet gönderip göndermeyeceğini sorması üzerine Tekin, şu cevabı verdi:

“CHP, elbette bu konuya kayıtsız değil şu anda son iki aydır gerek genel merkezimizde geçmiş dönemlerde tecrübesi olan diplomatlarımız gerekse eski bakanlarımızla ilgili sayın genel başkanımız sık sık toplantı yapıyor. Bir heyet arkadaşımız Ortadoğu’da geçmiş dönemdeki siyasetçilerle ilişkisi olan arkadaşlarımız çok ciddi bir çalışma yapıyor.

Şuna emin olun iktidarın yapamadığını ana muhalefet olarak son 3 aydır yapıyoruz. Çok ciddi bir çalışmamızın olduğunu altını çizerek söylemek istiyorum. Dış politika konusunda ana muhalefetin mutlaka bilgilendirilmesi lazım şimdi mesela sayın Erdoğan, ‘girdik, gireceğiz, ansızın girdik, gece geldik, gündüz girdik’ ya şimdi nezaketen en azından ana muhalefete ne yapacağınız konusunda bilgi verin.

Bu diplomatik sorunu şu anda tek sürdürebilen parti de Cumhuriyet Halk Partisidir.”

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER