Öne Çıkanlar Çekmeköy Birey Kurs yaz kampı çekmeköy firma rehberi 3. Kadın Eli Kadın Emeği Festivali Sancaktepede açıldı çekmeköyde microblading çekmeköy

Bu haber kez okundu.

Diş Hekimi Ayşenur Arpacı, Superdent diş polikliniğinde

Çekmeköy Superdent Diş Polikliniği bölgenin yakından tanıdığı Diş Hekimi Ayşenur Arpacı’yı çalışma ekibine dâhil etti. Diş Hekimi Ayşenur Arpacı Çekmeköy Habere “Diş Eti Hastalığı ile ilgili bilinmesi gerekenleri” anlattı. 

Diş Eti Hastalığının toplumda tanımı

Ayşenur Arpacı konuşmasına şöyle devam etti ; Diş eti hastalığı diş eti çizgisi boyunca diş etlerinin iltihaplanmasıdır. Bu iltihaplanmanın ilerlemesi durumunda dişleri çevreleyen ve destekleyen kemik de etkilenir. Diş eti hastalığının üç aşaması vardır. En hafiften en ağıra sıralamak gerekirse bu aşamalar, diş eti iltihaplanması (jinjivit), periodontit ve ilerlemiş periodontittir.

Nedenleri

Yapışkan, renksiz bir tabaka olan ve sürekli olarak dişlerin üzerinde oluşan bakteri plağının içindeki bakteriler diş eti hastalığına neden olabilir. Şayet bakteri plağı temizlenmezse, sertleşebilir ve diş taşına (tartar) dönüşebilir. Bu olduğunda, bakteri plağı diş taşları üzerinde de oluşmaya devam eder. Diş fırçalama ya da diş ipi ile temizlik diş taşlarını temizleyemez. Böyle bir durumda diş hekiminizin profesyonel diş taşı temizliği yapması gerekir.

Tedavisi 

Ayşenur Arpacı, Diş hekiminiz tarafından yapılacak profesyonel diş temizliği, birikerek ve sertleşerek diş taşına dönüşmüş plakları temizlemek için tek yoldur. Düzenli olarak diş hekiminizi (yılda iki kez) ziyaret ederek, erken evredeki diş eti hastalığı daha ciddi bir duruma dönüşmeden tedavi edilebilir.

Ayşenur Arpacı; Eğer diş eti hastalığı ileri bir evredeyse, hastalıklı olan periodonal cepleri ve diş etindeki enfeksiyonu tedavi etmek için diş taşı temizliği ve kök düzeltmesi işlemi uygulanabilir. Diş hekimi ya da periodontistiniz ultrasonik bir diş taşı temizliği aleti kullanarak dişeti çizgisinin üzerinde ve altında biriken plağı, diş taşlarını ve yiyecek artıklarını temizler. Diş ve kök yüzeylerini elle temizleyerek pürüzsüz ve hastalıktan tamamen arınmış hale getirir. Diş taşlarını temizlemek için bazen lazer tedavisi de uygulanabilir. Periodontal cepler 5 mm'den daha derinse ve ayrıca hastaya orta veya ileri periodontit tanısı konulmuşsa, periodontal ceplerin derinliğini azaltmak ve kaybolan kemik dokusunu yeniden kazandırmak için Gingival Flap ameliyatı (Diş Eti Ameliyatı) yapılabilir.

Doğru Fırçalama

Doğru fırçalama ve diş ipi kullanımı ile diş etlerinizi diş eti hastalığına karşı koruyabilirsiniz. Bakterileri önleyici ve öldürücü diş macunu ve ağız bakım suları kullanarak ağzınızda oluşan plak miktarını azaltabilirsiniz. Bakteri plağını temizlemek, diş eti hastalığını önlemek ve ağız sağlığınızı geliştirmek için kilit önem taşır” dedi. 

Çekmeköy Çok güzel bir ilçe

Marmara Üniversitesi Mezunu olan ve Çekmeköy’e evlendikten sonra taşınan Diş Hekimi Ayşenur Arpacı “Çekmeköy çok güzel bir ilçe. Bu kadar inşaat yapılması nüfus bakımından çok önemli ama huzurlu yaşam alanları için yeşil alanlara da değer verilmesi gerekiyor. Daha öncesinde Avrupa yakasında ikamet ediyordum. Çekmeköy’e geldiğimde alışmam uzun zaman almadı.” dedi. 

Çekmeköy Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.