MENÜ

Diriliş

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

51. dakikada Adem Büyük’ün kafa şutunda Muslera’nın harika dokunuşunun ardından direkten dönen top, sezonun en önemli kırılma anı olarak kabul edilebilir. Zira Galatasaray iyi oynamasına rağmen 2-0 gerideydi ve 3-0’ın ardından skorda tutunmak mümkün olmayabilirdi. Uruguaylı kalecinin harika kurtarışını bir kenara not alalım. İlk yarıda bir başka not almışım, “Galatasaray’ın defans 4’lüsü vasat, Kasımpaşa defans 4’lüsü feci” diye. Kasımpaşa’nın kulübesi de feciydi. Galatasaray’ın maç başından itibaren Veysel’in kanadını kalbura çevirişini izleyerek, soruna çözüm olacak tek hamle yapmayarak mağlubiyete davetiye çıkardı. İlk yarıda Olcan iki kez, Yasin ve Telles birer kez çizgiye inip geriye çıkardı, son vuruşlar felaketti. Neticede Muslera kurtardıktan bir dakika sonrasında sol kanattan daha önce çok sayıda pozisyon yakalamış ancak tekini bile gol yapamamış Galatasaray, Yasin’in pasında Selçuk’un dokunuşuyla skora da tutunmayı başardı.

Yasin kalitesini gösterdi


Maçın en iyilerinden Yasin, aynı kanattan Umut’un topu boş kaleye yuvarlamasını sağladı. Bir gol Yasin’e çok yakışacaktı. Zira, ara transferde gönderilmesi tartışılan genç futbolcu karakter sınavından, kalitesiyle yüzünün akıyla çıktı. Burak ’ın attığı gol onun için sıradan, Galatasaray ’a maç kazandırması açısından çok önemliydi.

Kolay puan kaybetmez

Muslera, Yasin ve Burak’ın maçın kaderine yaptıkları pozitif etkilerden bahsettik. Orta sahayı ayakta tutan, Melo’yu hiç aratmayan, topu çok doğru kullanan, Sneijder’i hareketlendiren Hamit’i de unutmamalıyız. Doğru koşuyu yapan arkadaşlarına kullanılması kolay paslar ve rakip kaleyi tehdit eden güzel şutlar atan Sneijder’i de 2 güzel şutu Ertaç tarafından kurtarılsa da etkiligünlerinden birindeydi. Chedjou da defansta ayakta kalan liderdi. Başakşehir maçında olduğu gibi 2-0’dan puan kaybetmek ne kadar yıkıcıysa, 2-0’dan maç çevirmek o kadar güçlendiricidir. Burak’ın dönüşünü de hesaba katarsak, Galatasaray kolay kolay puan kaybetmez.

YORUM YAZ