Diri Olacağız!

İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanı Karadağ "Halkımızı, darbelere ve zulme karşı direniş bilincini diri tutmaya davet ediyoruz"

Diri Olacağız!

"15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" nedeniyle basın toplantısı düzenleyen İnsan Hakları Cemiyeti Genel Başkanı Mehmet Karadağ, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimine ilişkin "Halkımızı, darbelere ve zulme karşı di̇reni̇ş bilincini di̇ri̇ tutmaya davet edi̇yoruz." dedi.

Cemiyetin Yönetim Kurulu üyelerinin de yer aldığı basın açıklamasında Darbelerin doğrudan halkı, hak ve özgürlükleri hedef alan hiçbir meşruiyeti olmayan kabul edilemez müdahalelerden ibaret olduğuna dikkati çeken Karadağ, tarihsel süreçte hukuk dışı müdahalelerin toplumsal hayatın her alanında oluşturduğu travmaların etkisi hala sürüyorken, geçen yıl 15 Temmuz'da halkın yeni bir darbe teşebbüsüyle yüz yüze kaldığını söyledi.

HUKUK DIŞI MÜDAHALE

Karadağ, şöyle konuştu:

"Gelinen süreçte bu girişimin, iç ve dış bağlantılarıyla planlı ve hazırlıklı hareket eden ihanet odakları tarafından tertiplendiği açıkça ortaya çıkmıştır. 15 Temmuz darbe girişimiyle sadece darbeci güruhun iktidar ve tahakkümü değil, küresel vesayet ve sömürü düzeninin pekiştirilmesi de hedeflenmiştir. Halkımızı, darbelere ve zulme karşı direniş bilincini diri tutmaya davet ediyoruz. Doğrudan halkı ve değerlerini hedef alan her türlü darbe teşebbüsüne topyekun karşı durup, etkisiz kılmanın meşru müdafaa çerçevesinde bir hak ve aynı zamanda zorunluluk olduğu unutulmamalıdır. Halkımız tarihte örneğine az rastlanır bir kahramanlık ve direniş ruhuyla bu melun girişimi akamete uğratmış, yepyeni bir bilinç oluşturmuştur."

DEMOKRASİYİ SAHİPLENME

Karadağ, her türlü zulme zemin hazırlayan darbelere karşı direnme bilincinin oluştuğu 15 Temmuz destanının, özgürlüğe hasret tüm mazlumlar için de bir ilham kaynağı ve örnek olduğunu vurguladı.

Halkın destansı mücadelesiyle elde edilen kazanımların korunması ve darbeci zihniyete asla prim verilmemesi gerektiğinin altını çizen Karadağ, darbe girişimini önemsiz gösterip, çarpıtan, halkın direnişini ve ödediği bedelleri görmezden gelen kesimlerin darbecilerle aynı amaçta olduğunun unutulmaması gerektiğini aktardı.

Karadağ, hak ve adalet havarisi kesilen bazı çevrelerin darbe kalkışmasının başarısız olmasına hayıflanır bir tavır takınmasını da manidar bulduklarını belirtti.

"Darbenin tekbir ve selalarla savuşturulduğu ortadayken, İslami değerleri ve mütedeyyin çevreleri tehlike olarak gösterme cüretinde bulunanların da en az darbeciler kadar tehlikeli olduğu bilinmelidir." diyen Karadağ, 15 Temmuz direnişini selamladığını, inancı ve imanıyla hayatları pahasına direnişi omuzlayan şehitlere Allah'tan rahmet dilediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz