'Dinler ve Diller' konseri

Liseli öğrenciler, "Turizm Haftası" etkinlikleri kapsamında düzenleyecekleri "Dinler ve Diller" konserinde 7 dilde seslendirecekleri eserlerle ilahi aşkı ve sevgiyi anlatacaklar

'Dinler ve Diller' konseri

Diyarbakır'da Güzel Sanatlar Lisesi Türk Halk Müziği Korosu, Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Ermenice'nin de yer aldığı 7 dilde ilahi aşk ve sevgiyi seslendirecekler.

Tarih boyunca çok sayıda medeniyetin buluştuğu Diyarbakır'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek "Dinler ve Diller" konserinde çözüm sürecine destek sunulması hedefleniyor.

Diyarbakır Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Yılmaz Cebe, çözüm sürecine katkı sunmak için Anadolu'nun renklerini oluşturan farklı dillerde bir konser vermeyi düşündüklerini söyledi.

GÜZEL SANATLAR LİSESİ

Kentte tarih boyunca farklı din ve dilde insanların kardeşçe ve beraber yaşadığına işaret eden Cebe, "Aynı kardeşlik bağlarını bu süreçte tesis etmek mümkün. Dini ve dili farklı olsa da kardeşçe yaşamanın mümkün olduğunu ispatlamak istiyoruz" dedi.

Cebe, 3 ay süren hazırlığın ardından koronun çalışmalarını tamamladığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Cahit Sıktı Tarancı Kültür Merkezinde verilecek konserde koromuz Kürtçe, Türkçe, Arapça, Ermenice ve İbranice'nin de yer aldığı 7 dilde aşk şarkıları ve ilahiler seslendirecek, zikir çekecek. Anadolu farklı kültürlerin beşiği. Biz de bu kültürleri bir anlamda gün yüzüne çıkarmak için böyle bir çalışma yaptık."

BÖLGEDEKİ MEDENİYETLER

Koronun koordinatörü Orhan Öztürk de bölgede yaşayan medeniyetlerin aşkı, sevgiyi ve Allah'ı nasıl andıklarını göstermek için böyle bir konser hazırladıklarını belirtti.

Öztürk, "Bölge ve Diyarbakır binlerce yıllık bir medeniyete sahip. Şimdi barışın ve sevginin ön planda tutulması gerektiği zamanlar. Şarkı ve ilahilerdeki melodi ile barışa, sevgiye, dostluğa ve kardeşliğe destek vermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler