Dink soruşturması: Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı

Dink cinayeti soruşturması kapsamında Fethullah Gülen, Zekeriya Öz, Faruk Mercan, Adem Yavuz Arslan, Halil İbrahim Koca ve Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Dink cinayeti soruşturması kapsamında Fethullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında yakalama kararı çıkartıldı.  

Dink cinayeti soruşturmasını yürüten Savcı Gökalp Kökçü, yakalama talebinde, şu ifadelere yer verdi, 

‘‘Dink cinayeti, Fethullah Gülen’in kontrolünde sapkın dini inançları referans alarak başka bir düzen getirmek, yasama yürütme, yargı ve diğer tüm Devlet kurumlarını, Silahlı Kuvvetler ve Emniyet teşkilatını denetimlerine almak için şiddet içeren bir başlangıç eylemidir.’’

'‘Dink cinayeti eylemini gerçekleştiren bir kısım kamu görevlilerinin, eylemi başından sonuna kadar planlayıp icrasına yol açtıkları ve denetledikleri, cinayetin işlenmesine nezaret ettikleri, eylemi gerçekleştirecek potansiyel şüphelileri bildikleri halde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaçları doğrultusunda Dink’in öldürülmesini engellememişler, aksine suça iştirak etmişlerdir.’’

'Şüpheliler bylock kullanıyor'

Dink cinayeti soruşturmasında adı geçen bazı kamu görevlilerinin ‘bylock’ kullandığının tespit edildiği belirtilen yakalama kararında, Dink cinayetinin Fethullah Gülen’den bağımsız, bilgisi ve onayı olmadan gerçekleştirildiğinin kabul edilmesinin mümkün olmadığı belirtildi. 

Ogün Samat’ın Samsun Otogarında yakalanırken çekilen görüntülere dikkat çekilen yakalama kararında,

''Soruşturmanın şüphelisi Ercan Gün, 30 Ocak 2007 tarihinde, Zaman gazetesinde halen yurtdışında kaçak olarak bulunan FETÖ/PDY'nin medya tetikçileri Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan, Faruk Mercan ile  FETÖ/PDY içinde emniyet mensuplarının örgütsel konumunda 'abi'liği yapan halen yurtdışında kaçak olarak bulunan Av. Halil İbrahim Konca ile buluşmuş, kendisine haber olarak yayınlanacağı görüntüler burada verilmesine olmasına karşın rağmen, Samsun İl Jandarma Komutanlığında çekildiği algısı yaratılması için Samsun iline gönderilmiştir'' denildi. 

'Öz'le Demirkale görüşmesi var'

Darbe girişimi ve Dink cinayeti soruşturmasından tutuklu Muharrem Demirkale’nin Dink’in öldürüldüğü 19 Ocak 2007 günü Ali Fuat Yılmazer’le, cinayetten bir gün önce ve bir gün sonra ise Zekeriye Öz’le telefon görüşmesi yaptığının tespit edildiği belirtildi. 

Fethullah Gülen, Zekeriya Öz, Faruk Mercan, Adem Yavuz Arslan, Halil İbrahim Koca, Ekrem Dumanlı hakkında yakalama kararı çıkartılması talep edildi. 

Talebi değerlendiren, İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu isimler hakkında yakalama kararı çıkarttı. 

Kategoriler

Güncel