Konya’da Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, “Din Öğretiminde Etkililiği Artırma ve İyi Örnekler Çalıştayı” gerçekleştirdi. Düzenlenen çalıştayda “dinden taviz vermeyen bir gençlik” yetiştirilmesi vurgusu öne çıktı

Dini etkinlikler daha da artacak

Çağlar Ballıktaş

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Dini Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından planlanan ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge biriminin organize ettiği, “Din Öğretiminde Etkililiği Arttırma ve İyi Örnekler” çalıştayı geçen hafta düzenlendi. Pilot kent olarak Konya’nın seçildiği çalıştay, Uluslararası Mevlana Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı.

Çalıştaya Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Kadir Söngüt ve 97 okul müdürü katıldı.

‘Kimsenin düşüncesi dinin önüne geçemez’
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, çalıştayda yaptığı konuşmada, din eğitimindeki asıl yükün okul müdürlerinin sırtında olduğunu ve asıl gayreti onların göstermesi gerektiğini belirtti. Gürsoy, doğru din öğretiminin devlet eliyle imam hatiplerde yapılacağını ve hiç kimsenin kendi düşüncesini dinin önüne geçirmemesi gerektiğini, aksi takdirde 15 Temmuz Darbe Girişimi’nde olduğu gibi daha büyük sıkıntılarla karşılaşabileceğini iddia etti.

Çalıştayda Mukadder Gürsoy’dan sonra söz alan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı İhsan Erkul, imam hatiplerin aklı, irfanı ve vicdanı hür gençler yetiştirildiğini öne sürerek, “Devletimizin denetimi altında hem dinin hem de pozitif bilimlerin birlikte eğitiminin verildiği ve başarılı olduğu başka bir örnek dünyanın hiçbir yerinde yok. İmam hatip programlarımız daha iyi olacak” dedi.

Daire Başkanı Erkul, konuşmasında imam hatip okullarının kurucusu sayılan Celalettin Ökten’in “Asrın ihtiyaçlarını müdrik, Doğu’yu ve Batı’yı bilen münevver, aydın desinler diye dinden taviz vermeyen, dindar desinler diye de dinden taviz vermeyen, tavizsiz fakat müsamahakâr bir gençlik” sözlerini de hatırlatarak önümüzdeki dönem politikalarına ilişkin ipuçlarını verdi.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarının ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanlığı Şube Müdürü Kadir Söngüt ise konuşmasında çalıştayın amacının Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından etkinliliklerin analizini yapmak olduğunu belirtti. Beş ana başlık altında dini etkinliğinin artırılmasının kararlaştırıldığını söyleyen Söngüt, mesleki yarışmalarda, sosyal ve kültürel yarışmalarda, akademik ve bilimsel yarışmalarda, sportif yarışmalarda, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan yarışmalarda dinin etkinliliğinin artırılacağını ifadelerini kullandı. Söngüt ayrıca çalıştayın, alanda yapılan çalışmalara ışık tutması gerektiğini de ileri sürdü.