MENÜ

Dingo'nun Ahırı!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Girenin çıkanın, yapılan işin belli olmadığı yerler için söylenen bir laftır. Şişhane-Taksim arası yaşanan güzel bir kökeni var; atlı tramvaylar zamanında Şişhane Yokuşu'nu çıkarken yorulan takviye atları Taksim civarında dinlendirirlermiş. Dingo isimli bir Rum vatandaşımızın işlettiği bu ahıra giren çıkan o kadar çokmuş ki bu laf da dilimize oradan yerleşmiş; "Dingo'nun Ahırı mı burası!".

Seviye hiç bu kadar düşmedi

Başkan Duygun Yarsuvat'ın haberi olmadan TFF Tahkim Kurulu'na yapılan itiraz Galatasaray'a hiç yakışmadı. Galatasaray'da seviye hiç bu kadar düşmemişti. Hiçbir zaman karşılıklı anlaşmazlıklar böylesine cıvıklaşmamıştı. Başkan Galatasaray'da her şeydir. "Bunu da mı bana soruyorsunuz" dese bile gelen badanacının fırçasının cinsine başkan karar verir Galatasaray'da. Kaldı ki 3 senedir TFF'nin Galatasaray'ın önünü kesme araçlarından biri olan yabancı sınırlamasıyla ilgili bir itirazdan haberi olmamasının altında hata yoktur kasıt vardır. "İtiraz ona değil, 28 futbolcu sınırlamasına" savunması da laf salatasıdır. Ana problem bu operasyonda Başkan Duygun Yarsuvat'ın hiçe sayılmasıdır. Kimse olayın vehametini inceltmeye kalkmasın. Yapılan büyük saygısızlıktır ve kimin emeği varsa şerefli çözümü istifadır, aksi her davranış yüzsüzlüktür.

Özür, kabahatten büyük

Bu hikayenin özrü ise kabahatinden daha beter. Sportif A.Ş. Yönetimi'nin haberi olmadan bir avukat TFF'ye başvuruyu yapmış diye savunuyorlar bu icraatı. Sahiden bunu yiyeceğini düşünüyorlar mı camianın. Bu itirazı yapabilir mi bir avukat kafasına göre kimseye sormadan, yapabilecek cüreti nereden buluyor. Eğer hakikaten avukatın sehven yaptığı bir hataysa tüm bu yaşananlar, insan olana sormazlar mı "Dingo'nun Ahırı mı lan burası" diye.

YORUM YAZ