SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Din Tüccarlarının Felakete Sürüklediğini 15 Temmuz'da Gördük"

0
Güncellendi - 2017-11-20 05:45:49
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müftülüğü tarafından Battalgazi ve Yeşilyurt İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında eğitimlerini tamamlayan 77 kız öğrenci için tören düzenlendi.

Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile birlikte Vali Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün, Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Müftüsü Ümit Çimen, MESOB Başkanı Şevket Keskin, TSO Meclis Başkanı Sami Payza ile kalabalık bir topluluk katıldı.

İl Müftüsü Ümit Çimen, Malatya’da halen 500 kız öğrencinin hafızlık eğitimini sürdürmekte olduğunu söyledi.

-“Diyanet’te yeni bir sistemin de bir başlangıcı olacak.”

Bakan Tüfenkci, törendeki konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı'na ilk defa kadın başkan yardımcısı olarak Prof. Dr. Huriye Martı'nın atanmasına ilişkin değerlendirmede bulunarak; “İlk defa Diyanet İşleri Başkanlığımızda bir başkan yardımcılığını hanım kardeşimize tahsis edildi, bu önemli. Prof. Dr. Huriye Martı kardeşimiz pazartesinden itibaren görevine başlayacak. Bu şunu gösteriyor, özellikle diyanet içerisinde kadınlarımızın artık hem konum itibariyle hem de görev itibariyle daha etkin topluma ulaşmaları ve toplumla hemhal olmalarını sağlayacak yeni bir sistemin de bir başlangıcı olacak inşallah.” diye konuştu.

-“ Kur’an-ı daha iyi anlamak ve anlatmak mecburiyetindeyiz.”

Bakan Tüfenkci şunları söyledi;

“Biz Müslümanlar Kur’an-ı daha iyi anlamak ve anlatmak mecburiyetindeyiz. Müslüman olmanın sorumluluğu büyük. O 15 Temmuz'da esasında baktığımızda sapkın dini inanışa sahip insanların ülkemizi ne hale getirdiğini, kardeşi kardeşten nasıl ayırdığını hep beraber yaşayarak gördük. Ve bugün İslam ülkelerinde Müslümanlar kanla, gözyaşıyla mücadele ediyorsa buna şahit olmakla da esasında hepimiz sorumluluk taşıyoruz. Sahip olduğumuz ilmi, Allah'ın bize lütuf ettiği bilgiyi, makamları Allah yolunda Müslümanların iyiliği için çalışarak geçirmek mecburiyetindeyiz.”

-“Din tüccarlarının 15 Temmuz'da ülkemizi nasıl bir felakete sürüklediğini hepimiz gördük”

Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü;

“İslam dünyası savaş meydanları haline gelmiştir. Batının şiddet üreten politikaları dünyadaki dengeleri alt üst etmiştir. İslam korkuyla, anarşiyle anılır hale geldi. Din adına terör yapılıyor, maalesef insanlık katlediliyor. Böyle bir vasatta doğru bir din eğitiminin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görüyoruz. Yıllardır ülkemizdeki samimi insanlarımızın dini duygularını sömürerek kendi kirli amaçlarını zorla hakim kılmaya çalışan din tüccarlarının 15 Temmuz'da ülkemizi nasıl bir felakete sürüklediğini hepimiz gördük. Doğru ve gerçek dini bilgiye, samimi bir inanca sahip insanlar tankları masum insanların üzerine sürer miydi hiç? Eğer gerçekten samimi Müslümanlarsa o kadar Müslamanı katledebilirler miydi?  Düşünün kendi komşuna, kendi mesai arkadaşına silah doğrultmada hiç çekinmediler.  Amaçları neydi kendi sapkın dini inançlarını hakim kılarak bu ülkeyi birilerine peşkeş çekmekti. Allah'a hamdolsun doğru dini bilgiyle donatılan insanlar ve milletimiz dur dedi ve bu zulmü önledi.”

Törende Bakan Tüfenkci ile Malatya Valisi Ali Kaban, AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve Malatya Müftüsü Ümit Çimen tarafından hafız olan 77 kız öğrenciye başarı belgeleri ve hediyeleri verildi.

Bakan Tüfenkci, genç hafızlara birer çeyrek altın hediye etti.

Törene, kadınlar yoğun bir ilgi gösterdi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • gazi (6 yıl önce)
    bu program bayanlara özel değil miydi? erkekler de katılmış bu tablo dan çıkacak hafızlardan buna itiraz etmeyen din adamlarından bence bişey olmaz. Ilımlı islam ve medeniyetler ittifakı devam mı ediyor. İslam da bu nasıl karşılanır ayetleri iyi görmek gerek
    0
    0
    Yanıtla
  • arğalı (6 yıl önce)
    Erkeklerle kadınların bir arada olmasını haram kılan bir dine mensupsanız ve siyasi bir çıkar peşinde değilseniz gidip orada boy göstermezsiniz.En azından o ödül alan ablamızın yüzüne yansıyan sıkıntısını anlamanızı diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • arğalı (6 yıl önce)
    Bu güzel dini şahsi,siyasi veya herhangi başka emelleriene alet edenleri Allah Kahretsin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (6 yıl önce)
    Dini kullanarak siyaset yapanlar, dini siyasete alet edenler bir gün mutlaka bu ülkeyi duvara toslatacaklardır. Tıpkı 15 temmuzda olduğu gibi. O nedenle her zaman liyakata önem vermeli, bilgisi ve uzmanlığına göre insanlara görev vermeli, ayrımcılık yapılmamalıdır. Bu iktidar zamanında pek bir şeyin de değişeceğini sanmıyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (6 yıl önce)
    Feto bu kadar kadrolasirken bu ulkeyi baskalarimi yönetiyorduda gormediniz
    0
    0
    Yanıtla
  • hamza (6 yıl önce)
    duyan da 15 yıldır ülkeyi ben yönetiyorum sanar...
    0
    0
    Yanıtla
  • ZİBETRA (6 yıl önce)
    Adamlar 20-30 yıl önce gördüler ve uyardılar. Şimdi mi uyandınız?
    0
    0
    Yanıtla