Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı camilerde görev yapan din görevlilerine "Temel Aile Bilinci Eğitimi" Projesi kapsamında eğitim seminerleri verildi. Üç gün süren seminerler sonunda din görevlilerine katılım belgesi verildi.



Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, din görevlileri ve cami cemaatine yönelik iki aşamalı "Temel Aile Bilinci Eğitimi" Projesi kapsamında, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı camilerde görev yapan imam-hatip ve müezzin kayyımlara, Kur'an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması amacıyla üç günlük eğitim semineri verildi.
Ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi hususunda topluma dinî ve ahlaki bilgi ekseninde rehberlik yapan ve aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesine yönelik çalışmalar planlayan Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, imam-hatip ve müezzin kayyımlar ile cami cemaatine yönelik iki aşamalı "Temel Aile Bilinci Eğitimi" Projesi kapsamında, Vakfıkebir İlçe Müftülüğü'ne bağlı camilerde görev yapan din görevlilerine yönelik üç günlük seminer programı düzenlendi.
İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal ve Vaiz Ekrem Akbaş tarafından, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kaynak eserlerinden istifade edilerek hazırlanmış slayt sunum eşliğinde 12 ana konu başlık altında verilen eğitim seminerlerinde din görevlilerine; "Ailem ve Ben", "Ailemde Bir Çocuk Var", "Ailemde Bir Genç Var", "Ailemde Bir Yaşlı Var", "Ailemde Bir Engelli Var", "Akrabalarım Var", "Ailemin İletişim Dili", "Ailede İffet ve Mahremiyet", "Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum", "Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum", "Ailemde Merhamet İstiyorum" ve "Ailem Dağılmasın" konu başlıkları altında ayrıntılı bilgiler verildi.
'Temel Aile Bilinci Eğitimi' seminerlerini tamamlayan din görevlilerine, İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal ve Vaiz Ekrem Akbaş tarafından programın sonunda katılım belgesi verildi.
İKİ AŞAMALI PROJE: DİN GÖREVLİLERİNE VE CAMİ CEMAATİNE
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın “Temel Aile Bilinci Eğitimi” Projesinin din görevlilerine ve cemaate verilecek seminerlerle iki aşamalı bir proje olduğunu belirten İlçe Müftüsü Hüseyin Köksal, "Projenin birinci aşaması imam-hatip ve müezzin kayyımları, ikinci aşaması ise cami cemaatini kapsamaktadır. Projenin imam-hatip ve müezzin kayyımları kapsayan ilk aşamasını tamamladık. Bundan sonra cami cemaatini kapsayan ikinci aşaması uygulanacak. Başkanlığımız, 81 ilde uygulanacak olan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” Projesi ile toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme imkânına sahip imam-hatip ve müezzin kayyımların kendileri ve ailelerinden başlayarak model olma misyonuna katkı sağlamak, Kur’an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması, aile içi iletişimin önemi ve bu iletişimin güçlendirilmesine yönelik farkındalığın artırılması ile ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi, aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin manevi destekle güçlendirilmesini amaçlamıştır. Camilerimizde görevli arkadaşlarımız bu seminerlerden edindikleri bilgileri, Başkanlığımızın hazırladığı sunumlar ve bu konudaki kaynak eserlerinden de istifade ederek bulundukları görev yerlerinde cami cemaati ve vatandaşlarımızla paylaşacaklar." dedi.