Dikmen Vadisi Park

Dikmen vadisi yürüyüş yolu kaç km? Dikmen vadisi girişi nerede? Dikmen vadisi açık mı? Dikmen vadisi evleri nerede? Dikmen vadisinde otopark var mı?

Ankara 06.10.2020, 13:33 05.10.2020, 13:36
Dikmen Vadisi Park

Dikmen Vadisi; Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan vadiler ve dereler sisteminin kollarındandır. Ankara'dan uzaklaşmak isteyenler için oldukça güzel alternatiflerden biri olan Dikmen Vadisi bol yeşilliği, çevre düzenlemesi, farklı kuş türleri ve meyve ağaçları ile ziyaretçilerin beğenisini toplamaktadır. Yaklaşık olarak yedi bin metrekare alanı zengin bitki türü ile Türkiye'deki ender kentsel parklardan biri arasında kabul edilmektedir.

Dikmen Vadisi Hakkında Kısaca Bilgi

Dikmen ile Ayrancı bölgeleri arasında çukur bir yerde konumlanmış olan Dikmen Vadisi Cennet görüntüsündedir. Bu rekreasyon alanının içerisinde yaklaşık olarak 42 farklı çeşitte yapraklı ağaç türü, 20.000’e yakın ağaç çeşitliliği ve bin bir renkte çiçeği bir arada görmek mümkündür. Park 1994, 2002 ile 2009 senelerinde halkın hizmetine açılmıştır.

Üç etap şeklinde bitirilen parkın bugün sportif imkanlar ile tercih edilen yerlerden biri olma özelliği vardır. Vadinin ilk etabında bulunan yolda yeniden doğuş ve ilkbaharın gelişini sembolleyen Sakura ağacından bolca görmek mümkündür. Sahip olmuş olduğu renkler ve doğal güzellikleri sayesinde doğal fotoğraf stüdyosu olarak tercih edilmektedir. Üç etapta görülebilecek dostluk korusu Türk ve Rus birlikteliğini temsil etmektedir. Burada da en çok rastlanabilecek tür huş ağacı olarak karşıya çıkmaktadır.

Bir de vadi içerisinde bulunan Türkmenistan Parkı da altın çanaklar içinde bulunan erik, süs ayvası ve fosforlu çiçeklerle ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. Dikmen Vadisi gündüz ayrı ve gece ise ayrı güzelliği ile her zaman tercih edilebilecek alanlardan biridir. Ziyaret sırasında fotoğraf makinesi taşımak en çok tavsiye edilen şeydir. Ayrıca özel gün çekimleri için de Dikmen Vadisi tercih edilebilir.

Dikmen Vadisi içerisinde lunapark, 2264 konut, 68 dükkan, sergi ve konferans salonları, 2 adet Spor Merkezi ve yüzme havuzu, iki güzellik salonu, 2 hektara yakın seyredilecek havuz, çocuk köyü, 11 hektarlık yeşil alan, 3 kilometrelik yürüyüş alanı, sera, çelik köprü ve çağdaş konutlar bulunmaktadır. İnişli çıkışlı parkurları ile ayrıca vadide kondisyon alanları da bulunmaktadır. Tırmanış duvarları da ekstrem sporlara ilgisi olanlar için ekstra yerlerdendir.

Dikmen Vadisi'ne Nasıl Gidilir?

Dikmen Vadisi şehrin Merkezi noktasında konumlanmıştır ve ulaşım rahattır. Otobüsle gitmek isteyenler için Atatürk Bulvarı, Sıhhiye’den kalkan Dikmen Vadisi sefer yapan otobüsler vardır. Güvenpark’tan da İlker veya Sinan Caddesi yönüne doğru ilerleyen otobüsleri binildiğinde Polis Evi durağında inildikten sonra yürüyerek varılabilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59