Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) tatile girmesinin ardından soluğu memleketi Kahramanmaraş’ta alan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, yoğun bir şekilde ziyaretler gerçekleştirdi. Doğup büyüdüğü yer olan Pazarcık ilçesine özel bir önem veren Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ile Pazarcık’a çıkartma yaptı. Pazarcık’ta bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunan Güvenç öncülüğündeki heyet ilk olarak Pazarcık Belediyesini ziyaret etti. İlçe Belediye Başkanı İbrahim Yılmazcan’ı makamında ziyaret eden heyet burada mahalle muhtarlarının sorun ve taleplerini dinledi.

PAZARCIK’IN SORUNLARINI YERİNDE GÖRMEYE GELDİK”

Muhtarların ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği ziyarette açıklamalarda bulunan TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Pazarcık’ın sorunlarını ve yapılan hizmetlerini yerinde görmeye geldiklerini söyledi. Güvenç, bugün burada Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız, KASKİ Genel Müdürümüz ve Büyükşehir Belediye genel sekreterimiz ile birlikte tam kadro Pazarcık’ımızın sorunlarını ve hizmetlerini yerinde görmeye geldik. Önemli ziyaretler ve incelemeler gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Belediyemiz sezonu Pazarcık’ta açmış olacak. Kızkapanlı bölgemizdeki asvalt çalışmalarını hep birlikte incelemeye gideceğiz” dedi.

DİKLENMEDEN DİK DURACAĞIZ”

Sözlerinin devamında birlik ve beraberliğin önemine dikkat çeken Başkan Güvenç, “Memleketimizin her köşesi için, değerli halkımız için, Valimizle, Büyükşehir Belediye Başkanımızla, ilçe Belediye Başkanlarımızla birlik olup ibadet aşkı ile çalışıyoruz. İnanıyorum bu samimiyet ve beraberlik duyguları devam ettiği sürece Allah her zaman yardımcımız olacaktır. Birliğimizin ve beraberliğimizin aşamayacağı hiçbir sorun yoktur. Ülkemiz etrafı kuşatılmış, herkesin gözü üzerinde olan bir ülkedir. Biz diklenmeden herkesin karşısında dik durarak bu topraklarda ebediyen bağımsız bir şekilde varolacağız” ifadelerini kullandı.

MAZERET DEĞİL ÇÖZÜM MAKAMIYIZ”

Pazarcık halkının 31 Mart yerel seçimlerinde kendisine üst düzey yetki verdiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, mazeret makamı olmadıklarını belirterek vatandaşlardan süre istedi. Güngör, “İlçe olarak en çok ziyaret ettiğim ilçelerden bir tanesi Pazarcık ilçemiz görüldüğü üzere. Bugün burada bir dizi ziyaretler gerçekleştirip yapılan çalışmalar ile ilgilli bilgiler alacağız. Kahramanmaraş’ta, Pazarcık’ta bize üst düzey bir yetki verdi bunun için bir kez daha bütün halkımıza teşekkür ediyorum. Şahsım ve İbrahim hocam adını konuşmam gerekirse, biz çözüm makamıyız mazeret üretecek makamda değiliz. Genel Sekreterimizin Başkanlığında Daire Başkanlarımız ile birlikte yaklaşık olarak 2 haftadır akşam toplantıları gerçekleştiriyoruz. Daire Başkanlarımızdan, ilçe Başkanlarımızdan ve Muhtarlarımızdan talepleri alıyoruz şehrimiz ile ilgili beklentileri ortaya koyup bunları bir eylem planına dönüştüreceğiz. Bütün talepleri önceliğine göre takvim sırasına koyarak teker teker çözeceğiz. Bizim sizden ricamız biraz sabırdır. Bize 1 yıl gibi bir süre tanıyın. Önce kurumu tanımamız gerekiyor, bütçelendirmemiz ve kaynak yaratmamız gereken hususlar söz konusu. Bu konuda hem hemşerilerimizden hem de muhtarlarımızdan zaman istiyoruz. Birlikten kuvvet doğar demişler. Biz bütün birimlerimizle koordinasyon içerisinde bu işi yürütüyoruz” şeklinde konuştu.

KOORDİNASYON VE EL BİRLİĞİ İLE...”

Nitelikli bir koordinasyon ve elbirliği ile vatandaşlara hizmet etmenin gayreti içerisinde olacaklarını belirten Vali Vahdettin Özkan ise, “Bugün burada hep birlikte mahalli müşterek ihtiyaçları mütala ederek, ihtiyaçlarımız nelerdir ve nasıl iyileştirebiliriz sorusunun cevabını arayacağız. Pazarcık ilçemizin her yönü ile şanslı olduğunu ifade etmek istiyorum. İçişleri Komisyonu Başkanımız Celalettin Güvenç Bey’in burada her zaman sizlerle birlikte olması hizmetleri iyileştirme yönünden büyük bir şans oluğunu ifade etmek istiyorum ve huzurunuzda kendisine teşekkür ediyorum. Nitelikli bir koordinasyon ve el birliği ile sizlere hizmet etmek için her zaman gayret içerisinde olacağız” dedi.

HABER:TUĞÇE KAYAR

Editör: Mahmut Beyaz