İl Genel Meclisi'nin temmuz maratonu sona erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin meclis başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan temmuz ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclisi'nin temmuz maratonu sona erdi

Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin meclis başkanı Mehmet Emin Erdoğdu başkanlığında yapılan temmuz ayı toplantıları sona erdi.

Geçtiğimiz hafta başlayan ve bugün biten toplantılarda ilk olarak Gümüşhane Turizm Ticaret Anonim Şirketinin İl Özel İdaresine bağış olarak kabul edilmesiyle ilgili Plan ve Bütçe Komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.

Toplantıların ikinci birleşiminde ise İl Özel İdaresinin kadro değişikliği ile ilgili Plan ve Bütçe komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi, merkez Övündü köyü ile Torul ilçesi Altınpınar ve Harmancık köyü sınırları içerisinde Harşit Çayı üzerine yapılan Derya-2 Regülatörü ve HES projesine yönelik hazırlanan uygulama imar planı değişikliğiyle ilgili İmar ve Bayındırlık, Tarım Hizmetleri ile Çevre ve Sağlık komisyonlarınca hazırlanan raporlar ayrı ayrı görüşülerek kabul edildi.

Toplantıda dördüncü birleşiminde ilimiz sınırları içerisinde bulunan Limni Gölü-Karaca Mağarası-Krom Vadisi- İmara Köyü Manastırı güzergahında çalışma yapılması ile ilgili verilen önerge ile ilgili Eğitim Kültür, Turizm, Spor ve sosyal Hizmetler Komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü.

Raporda Gümüşhane kültür, turizm ve ekonomisine katkı sunmak amacıyla Limmi Gölü, Karaca Mağarası, Olucak Manastırı, Krom vadisi ve restorasyonu geçtiğimiz yıllarda tamamlanan Yeşildere Rum Okulunun da olduğu bir turizm hattı oluşturulması, bu güzergahta yolların iyileştirilmesi, gerekli imar tadilat planlarının ve koruma amaçlı imar planlarının yapılması, turizm tesislerinin restorasyonu yapılarak günümüz şartlarına uygun hale getirilerek bu kapsamda DOKA ile yapılacak işbirliğiyle proje kapsamında gerekli desteğin alınabileceği vurgulandı.

Raporda ayrıca Gümüşhane idari sınırları içerisinde bulunan Kadırga ve Çakırgöl Yaylalarının Trabzon turizm destinasyonları içerisinde gösterilmesi konusuna da atıfta bulunularak, bu durum gerek bireysel gerekse kamu vicdanların da rahatsızlık uyandırdığından Gümüşhane turizm destinasyonu içerisinde yer alan bu iki yaylaya yönelik Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bu tutumunu değiştirmesine yönelik ildeki ilgili kurum ve kuruluşların konuyla ilgili uyarılmaları adına bilgilendirme yapılması istendi.


Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait Gümüş Otelin bahçe, otopark ve kafeterya kısmının İl Özel İdaresine ait şirkete tahsis edilmesi hakkındaki teklif yazı görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile İl Özel İdaresi arasında köy ve yayla yollarının bakım ve onarımı için protokol imzalanması hakkındaki teklif Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Eğitim Kültür ile Spor ve Sosyal Hizmetler komisyonlarına sevk edildi.

Toplantıda daha sonra Gümüşhane il merkezinde bulunan Gümüş Otelin satışı hakkındaki teklif yazı görüşülerek kabul edildi.

Gündemin bir diğer maddesi olan Süleymaniye Kış Sporları Turizm Merkezinde yapılacak işlemlerle ilgili teklifte belirtilen tahsis işleminin yapılması ve yapılacak altyapı, üstyapı faaliyetlerinde kullanılmak üzere hibe kabul edilmesi ve kredi kullanılması hakkındaki teklif yazı görüşülerek kabul edildi.

Gündemde yer alan Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2020 Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı çerçevesinde sanat konakları isimli projenin desteklenmesi hakkındaki teklif yazı görüşülerek kabul edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER