Doğu Sahil Bandı üzerinde bulunan Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü boyunca uzanan dikenli teller can aldı. Bu tellerden geçmek isterken tüyleri tele takılan bir kedi dikenli tellerde parçalanarak feci şekilde can verdi.
Araştırma Enstitüsü tarafından güvenlik amacıyla konulan dikenli teller sokak hayvanlarına zarar veriyor. Bu tellerden geçmek isteyen bazı hayvanlar tellere takılarak can verebiliyor. Son olarak bir kedi daha  bu tellere takıldı, tellerde bulunan keskin bölümlerin tüm vücudunu parçaladığı kedi feci şekilde can verdi.  Bu durum hayvanseverlerden de tepki görüyor. Bu tellerin kaldırılmasını isteyen vatandaşlar, "Burasının güvenlik amaçlı yapıldığının farkındayız. Ama zaten demir tellerle burası insanların giremeyeceği şekilde kapalı. Burasının üstüne bir de dikenli tel döşemenin ne anlamı var. Buraya döşenen dikenli tellerden geçmek isteyen sokak hayvanları en iyi ihtimalle yaralanıyorlar. Bazıları da tellere takılıyor ve vücutlarına tellerin sağlanması sonucunda feci şekilde can verebiliyorlar. Daha öncede benzer bir kaç olay yaşandı. Araştırma Enstitüsü yetkililerinin artık bu ölümlere bir dur demesi lazım. Umuyoruz ki sesimizi duyacaklar ve bu dikenli telleri kaldıracaklardır" diye konuştular.
Saatler boyunca tellerde asılı duran ve kediyi gören vatandaşlar ise üzüntülerini gizleyemediler. Durumun öğrenilmesi üzerine olay yerine gelen zabıta ekipleri ölü kediyi tellerden alarak göndüler. 

Editör: TE Bilişim