''Diagne'nin pozisyonu bana göre sarı kart''

17.01.2021 - 21:17 | Son Güncellenme: 17.01.2021 - 21:56

Rıdvan Dilmen Beşiktaş Galatasaray maç sonu yorumları… Süper Lig'in 19. hafta maçında Beşiktaş, sahasında Galatasaray'ı 2-0 mağlup etti. Dilmen, NTV’de yayınlanan Yüzde Yüz Futbol programında Beşiktaş’ın galibiyetini değerlendirirken, Diagne’nin kırmızı kartıyla ilgili de konuştu. İşte Rıdvan Dilmen’in Beşiktaş Galatasaray derbi maç sonu yorumları…

''Diagne'nin pozisyonu bana göre sarı kart''

Süper Lig'in 19. haftasında Beşiktaş sahasında Galatasaray'ı Josef de Souza ve N'Koudou'nun golleriyle 2-0'lık skorla mağlup etti.

Spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, karşılaşmanın ardından derbiye dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte Dilmen’in maç sonu açıklamaları:

 

İki takım oyuncularını da kutlarım. Aman aman bir futbol olmadı. Oyunun genelinde Beşiktaş’ın daha üstün oynadığını gördük. İlk yarı ilk 15 dakika, ikinci yarının tamamı. Maç bitiminde Fatih Hoca Sergen Yalçın’ı kutladı. Oyuncular da forma değiştirdiler. Hepsini kutluyorum.

 

Hakemlerin bazı tarzları vardır, ben buna saygı duyarım. Otoriteyi kartla veya kartsız geçirmek isteyen hakemler vardır. İlk yarıda maçın 2 dakika uzaması da tamamen Cüneyt Hoca’nın kafasındakilerden dolayı. Maçın 1-0 olduğu zaman 6 dakika uzaması da böyle. 

 

Beşiktaş istikrarlı. Ligimizin ilk yarısında geniş kadro zafiyetine rağmen Fenerbahçe’yi, Başakşehir’i ve Galatasaray’ı yendi. 18 maçta Beşiktaş’ın 38 puanını değerli olarak görüyorum. 

 

''Şener ile başlamak Fatih Terim’in en büyük hatasıydı''

İki takım 4-1-4-1 başladı. Şener uzun süredir oynamıyor ve derbiyle başlıyorsunuz. Larin de oynuyor. N’Koudou da uçak. Rıdvan da çabuk. Hazır olmayan Şener ile başlamak Fatih Terim’in en büyük hatasıydı. Skora göre oyuncu değişiklikleri yaptı. Maçı 0-0 bitirebilmek için Donk’u aldı. 

 

Yılın ilk derbisi. MHK yeni yüzlere maç yönettirmeye başladı. Yeni yöneten hakemleri beğenmiyoruz ya, ‘Al buyrun’ dediler. Cüneyt Hoca bugün gerçekten kariyerinin en kötü maçlarından birini yönetti. Benim futbol anlayışıma göre Arda’nın pozisyonu net kırmızı kart. Diagne’yi atan da Arda’dır. 

 

Diagne'nin kırmızı kartı

Kırmızı kartta Diagne geldi, uzun boyunun avantajıyla topa vurdu. O ayak ışınlanamaz. Krampon kafaya geldi. Ben hakem olsam sarı verirdim."

Şener kaldıramadı maçı. Kızmıyorum oyuncuya. Templu bir maç.

 

Deplasman artık altı çizilecek bir konu değil bu sene için. 

 

Son yapılan Kulüpler Birliği toplantısından sonra birlikte alınan saçma sapan bir yabancı kararı var. Muhtemelen 7-8 takımda fazlalık vardır. Haksız rekabeti getirdiniz oraya. 14’ten fazla yabancısı olanlara oynatabilirsiniz diyorsunuz, 14 yabancısı olana transfer yapamazsın diyorsunuz. 

 

Buna onay veren 14 yabancılı takım yarın düşerse ağlamasın boşuna. Bir adalet problemi var burada. 

 

Senin için hazırladığımız haberler