Diagne'de büyük şüphe! Boncuklu saçlar...

12.02.2019 - 09:59 | Son Güncellenme: 12.02.2019 - 12:59

Diagne'de büyük şüphe! Boncuklu saçlar...

Sarı-Kırmızılı formayla ilk maçına çıkan Mbaye Diagne, golünü atmasına rağmen futbol otoritelerinden eleştiriler aldı.

Diagne'nin kafa toplarındaki etkisizliğiyle ilgili ise dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Galatasaray'ın ara transfer döneminde Kasımpaşa'dan kadrosuna kattığı Senegalli santrafor Mbaye Diagne, Trabzonspor maçında ilk kez sahaya çıkarak penaltı atışından golünü kaydetti.

Yıldız futbolcunun pozisyonlardaki etkisi alkışlanırken dikkatsizliği ise eleştiri aldı.

Diagne'nin kafa vuruşlarındaki başarısızlığı ise dikkatlerden kaçmadı.

Bu başarısızlıkta 27 yaşındaki forvetin saç stilinin ve kafasındaki boncukların dezavantaj yapabileceği öne sürüldü.

Skorer'in haberine göre, Sarı-Kırmızılı yönetimin Mbaye Diagne'yi konuyla ilgili olarak uyaracağı iddia edildi.

Rodallega'ya yaptığı faul sonrası kırmızı kart görme riskiyle karşı karşıya kalan Diagne'nin sakin olması konusunda da uyarılacağı bildirildi.

Terim de uyardı

Trabzonspor maçında elle müdahale ettiği top nedeniyle gördüğü sarı kartın yanı sıra agresif hareketleriyle dikkat çeken 27 yaşındaki futbolcuyu Fatih Terim'in de uyardığı ortaya çıktı.

 

Tecrübeli isimle konuşan Terim’in, “Daha yeni 4 maç cezadan çıktın. Kendini kaybetme. Bu takımın sana ihtiyacı var. Daha dikkatli olmalısın. Rakiple sakın uğraşma, hatalı karar verse bile hakeme sakın itiraz etme. Golle başladın, iyi başladın, sonunu da iyi getirmeni bekliyorum” dediği öğrenildi.

Gomis'in rekorunu geçecek mi?

Bu arada penaltıdan fileleri havalandırarak Süper Lig’deki gol sayısını 21’e yükselten Mbaye Diagne, Bafetimbi Gomis’in 29 gollü rekoruna bir adım daha yaklaşmış oldu.

Yıldız futbolcu, kalan 13 haftada 9 gol daha bulması halinde, Süper Lig’de bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanını Gomis’in elinden almış olacak.

Diagne için ne dediler?

Öte yandan spor yorumcuları da Diagne'nin Trabzonspor maçı performansına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

O değerlendirmelerden bazıları şöyle:

Rıdvan Dilmen: 'Faydalı ama çok iyi değil'

“Diagne Galatasaray’da gol atacaktır. Faydalı ama çok iyi santrfor değil. Mustafa Denizli ve Fatih Terim’le Diagne hakkında konuşmak isterim. Enteresan bir CV’si var. Juventus yatırım yapmış. Asya takımları almış, iş yapmamış orada. Kasımpaşa performansı çok etkileyici. Çok sarı görmüş ama.”

Hakan Ünsal: '5 dakika bile yetti'

“Koskoca ilk yarıyı forvetsiz oynadıktan sonra Diagne’nin bireysel performansının yanında, takım oyununa ve çevresindeki oyunculara etkisinin ne olacağını göreceğimiz test maçıydı. Bazen bir oyuncunun ne olup olmadığını anlamak için 1 dakika bile yeter. Diagne için de ilk 5 dakika içinde yaptığı iki iş, faydalı olacağı izlenimini verdi. Maçın genelini konuşursak etkili değildi. Gereksiz gördüğü kart oyununu etkiledi.”

Şansal Büyüka: 'Adam golcü, yine atacak'

“Diagne ilk maçında penaltıda göründü, sonrasında ortaya pek çıkmadı. Ama adam golcü... Atmaya devam eder... Maçın hakemi Ümit Öztürk’ün kararları sanırım çok konuşulacak. İlk yarının sonlarında Diagne ikinci sarıdan giderdi.”

Senin için hazırladığımız haberler