DGYD Terörle Mücadele Projesi için bir araya geldi

Demokrat Gazeteciler Ve Yazarlar Derneği Yönetimi Terörle Mücadelede Gençlik ve Medya isimli projesiyle ilgili Salı günü saat:19:00'da dernek binasında düzenlenecek olan program kapsamında toplantı gerçekleştirdi.

Demokrat Gazeteciler Ve Yazarlar Derneği binasında gerçekleşen toplantıda 16 Kasım 2019 Cumartesi günü saat:14:00’da başlayacak olan program ve Ankara ziyareti ile ilgili görüş alış verişleri yapıldı.  Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilciliği ve Demokrat Gazeteciler Ve Yazarlar Derneği’nin öncülüğünde toplantı son buldu. Başkan Hakan Özen, Toplantıya katılan tüm Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.

Terörle Mücadeleye Manisa'dan Proje desteği

Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilciliği, Demokrat Gazeteciler ve Yazarlar Derneği ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi tarafından 15/18 Kasım Aralık tarihleri arasında Barış Pınarı Harekatı ile terörle mücadeleye destek vermek amacıyla “Terörle Mücadelede Gençlik ve Medya” isimli proje düzenlenecek.

15/18 Kasım tarihleri arasında Manisa'da başlayıp Ankara'da tamamlanacak olan Terörle Mücadelede Gençlik ve Medya isimli projenin tüm hazırlıkları tamamlandı. Proje hakkında bilgilendirmede bulunan ve “Devletimin yanındayım, Teröre karşıyım” diyen herkesi proje kapsamında gerçekleşecek olan etkinliklere davet eden Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler – Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen projenin Manisa'da askeri ve polis Şehitliklerine ziyaretle başlayacağını hemen ardından da 16 Kasım Cumartesi günü saat 14.00'da Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, Güvenlik ve Terör Uzmanı Dr. İmbat Muğlu, Yazar Ümmühani Moroğlu'nun konuşmacı olarak katılımıyla gerçekleşecek olan konferansla devam edeceğini belirtti.

Özen, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadele konusunda devam eden kararlılığına destek vermek, gençlerimizi terör örgütlerinin hazırladığı tuzak ve senaryolara karşı bilgilendirmek, Özellikle 14-18 yaş grubu gençlerimizi terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri ve yoğun bir şekilde kullandıkları sosyal medya sitelerinde yapılan paylaşımlar noktasında uyarıcı bilgilendirmede bulunmak, medya mensuplarının konuyla ilgili yapmış oldukları haberlerde dikkat edilmesi gereken ana kurallarla terörü önleme noktasında yürütülen çalışmalara destek verme faaliyetleri kapsamında projemizi gerçekleştirme hedefindeyiz. Bu kapsamda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.

Projemize ilk günden bu yana desteklerini esirgemeyen Sayın Valimiz Ahmet Deniz'e, Sayın Emniyet Müdürümüz Ömer Uslusoy'a, Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanımız Sayın Mehmet Ali Dim'e, Gençlik ve Spor Bakanlığı Manisa İl Müdürümüz Sayın Yunus Öztürk'e, Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Cengiz Ergün'e, Yunusemre Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Çerçi'ye, Şehzadeler Belediye Başkanı Sayın Ömer Faruk Çelik'e, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şube Başkanı Dr. Muzaffer Yurttaş'a teşekkür ediyorum” dedi.

16 Kasım'da gerçekleşecek olan konferansın ardından Proje kapsamında programların devam edeceğini belirten Küresel Gazeteciler Konseyi Manisa İl Temsilcisi ve Demokrat Gazeteciler – Yazarlar Derneği Başkanı Hakan Özen sözlerini şöyle sürdürdü, “17 Kasım Pazar Günü Ankara'dan gelen konuklarımız ve Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte Şehit Aileleri Ziyaretleri ile başlayacak programımız basın yayın organlarına ziyaretle, Manisa'nın kültürel tarihi ve sosyal yerlerini tanıtacağımız şehir gezisiyle devam edecek. Aynı gün akşamı ise Yunusemre Belediyesi Sponsorluğunda Yunuspark'ta Proje değerlendirme toplantımız gerçekleşecek. 17 Kasım gecesi yola çıkarak 18 Kasım Pazartesi günü Ankara'da olacağız. Ankara'daki programa Derneğimiz üyesi Gazeteciler, Yazarlar, basın mensupları, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik liderleri ile Şehit ve Gazi çocukları da katılım gösterecekler. 

Bu gençlerimiz özellikle liselerde eğitimine devam eden ve risk grubu içinde bulunan, ekonomik ve sosyal faktörlerden dolayı yaşadığı mahallenin, çevrenin dışına çıkamamış, farklı kültürlerle etkileşim halinde olamamış öğrencilerden oluşuyor. Bu öğrencilerimiz farklı kültür ve fikirlerin farkına varması, o fikirlere saygı duyması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının ve devlete olan bağının güçlenmesi amacıyla belirlenen kardeşlerimiz. Ankara'daki Program kapsamında Anıtkabir, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Atatürk Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Eski TBMM, MTA Tabiat ve Tarih Müzesi ile Şehitliklere ziyaretlerin gerçekleşmesi planlanmakta. Böylesine önemli ve farkındalık yaratacak projeyi  gerçekleştirecek olmaktan bahtiyarlık duyuyoruz.”

DGYD Terörle Mücadele Projesi için bir araya geldi
DGYD Terörle Mücadele Projesi için bir araya geldi
DGYD Terörle Mücadele Projesi için bir araya geldi
DGYD Terörle Mücadele Projesi için bir araya geldi
DGYD Terörle Mücadele Projesi için bir araya geldi
DGYD Terörle Mücadele Projesi için bir araya geldi

Bakmadan Geçme