Dezenfekte Çalışmalarına Başkan’da Katıldı

Tarih : 2020-03-27 / Kategori : Genel Haber

Dezenfekte Çalışmalarına Başkan’da Katıldı

Iğdır Belediyesi, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs’e karşı aldığı tedbirler kapsamında yolları sabunlu suyla yıkamaya devam ediyor.  

Koronavirüs tedbirlerini en üst seviyede tutan Iğdır Belediyesi ekipleri, halkın yoğun olarak kullandığı cadde ve sokakları antibakteriyel suyla yıkayarak dezenfekte ediyor.

 

Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, işçilerle birlikte fırçayı eline alıp yerleri  yıkadı, itfaiye hortumu ile su sıkarak temizlik çalışmalarına iştirak etti.

Iğdır’ı baştan sona dezenfekte ederek çalışmalarını sürdüren Belediye Başkanları Yaşar Akkuş yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Koronavirüs tehdidine karşı ilimizin temizliğine önem veriyoruz ve çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz. Bu virüs tüm insanlığı tehdit eden bir hastalıktır. Birey olarak hepimiz bu hastalıkla mücadele etmekle yükümlüyüz. Ben Belediye başkanı olarak sokakları dezenfekte etmekle, temizlemekle bu sorumluluğumu yerine getireceğiz, bir başkası yaşlılarımızı evlerinde ziyaret ederek sorunlarını sıkıntılarını gidererek, bir başkası zorunlu olmadıkça evde oturarak, doktorlarımız gece gündüz demeden hastalarımıza şifa sunarak sorumluluklarımızı yerine getirmiş olacağız. Eğer böyle davranırsak bu virüs belasından millet olarak kurtulmuş oluruz.  Hiçbir virüs, alacağımız  önlemlerden daha güçlü değildir. Hemşerilerimizin sağlığı ve mutluluğunu düşünerek Iğdır’ımızın pırıl, pırıl olması için ekiplerimiz mesai gözetmeksizin temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bende zaman buldukça çalışmalara iştirak ediyorum. Özellikle çöp bırakma noktalarında yoğunlaşan kirliliğe hemen müdahale ediyoruz. Koronavirüs’den dolayı alınan tedbir doğrultusunda yollarımızı antibakteriyel suyla dezenfekte ediyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımızı, camilerimizi ve toplu yaşam alanlarımızın hepsini dezenfekte ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz” dedi.

Iğdır Belediyesi Koronavirüs tedbirlerinin alınmaya başlandığı günden itibaren çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü görülmektedir.

Bu çalışmalara ek olarak mahallelerde yıkama yapılmayacak yerlerde dezenfekte çalışmaları da başlatılmalıdır.

Bu sıkıntılı süreçte belediyelerin iller bankasından yapılan kesintilerinin yapılmaması ve hatta ek ödeneklerin tahsis edilmesi gerekmektedir.

El birliği ile bu virüs belasından kurtulmayı ümit ediyoruz.   

Foto Galeri
Dezenfekte Çalışmalarına Başkan’da Katıldı Dezenfekte Çalışmalarına Başkan’da Katıldı Dezenfekte Çalışmalarına Başkan’da Katıldı Dezenfekte Çalışmalarına Başkan’da Katıldı

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.