Devrim'in iadei itibarını amaçlıyoruz

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Devrim'in iadei itibarını amaçlıyoruz
A
a

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli, kentin yerli otomobil üretimi konusunda diğer illere göre şanslı olduğunu belirterek, "Devrim" otomobilinin iadeiitibarı için bu işe soyunduklarını söyledi.

Sütiş Eskişehir

Küpeli, EOSB Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, ilk yerli otomobilin ve yerli uçak motorunun Eskişehir'de üretildiğini anımsattı.

Kentte yerli otomobil üretmek için gerekli bilgi ve beceriye sahip kadroların bulunduğunu vurgulayan Küpeli, "Kentteki sivil toplum kuruluşları yerli otomobil için gerekli vizyona sahip. Havacılık ve raylı sistemler kümelenmelerinin deneyimi, yerli otomobilin Eskişehir'e kazandırılması için ciddi bir olanaktır." diye konuştu. 

Küpeli, Eskişehir'in ulaşım açısından önemli avantajlara sahip olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Özellikle raylı sistemler konusunda öne çıkıyor. Eskişehir, Türkiye'nin kavşak noktasında. Yerli otomobilin Eskişehir'de üretilmesi durumunda kentin lojistik avantajı bulunuyor. Eskişehir'de bulunan nikel ham maddesi, elektrikli otomobil için bir avantaj sağlayacak. Yerli otomobili üretecek babayiğitlerin yeri de hazır. Otomotiv sanayisine 5 milyon metrekarelik alanı bedelsiz tahsis edeceğiz. Ancak diledikleri yerleri de babayiğitlere tahsis ederiz. Kalkanlı Bölgesi'nde bulunan bir pisti de yerli otomobilin testi için önemli bir alan olacaktır. Devrim otomobilinin iadeiitibarı için biz bu işe soyunduk. Eskişehir'in yerli otomobil üretimi için diğer illere göre şanslı olduğunu düşünüyorum. Liman kentlerinde ciddi bir doluluk yaşandığı için şanslıyız."

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir de yerli otomobili yapmak için kolları sıvayan yatırımcıların söz konusu yatırımı halkın desteklemesini önemsediğine değinerek, halkın desteğinin yatırımcıyı kente çekeceğini ifade etti.
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi