Ekonomi

Devletten Dar Gelirliye Konut Projesi !

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik ön ödemeli konut projesini hayata geçireceklerini açıkladı. Posta’da yer alan habere göre ön ödemeli konut projesi, emeklileri, şehit ailelerini, dul ve yetimleri de kapsayacak. Önce talep toplanacak, alınan talebe göre bazı şehirlerde bu proje başlayacak.

SERTİFİKA ALINACAK

Samsun Haber’in aktardıklarına göre Bakan Kurum, projenin detaylarını daha sonra açıklayacaklarını vurgulayarak, ön ödemeli konut projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: “Aileler çocukları için TOKİ’den bir sertifika alacaklar. Örneğin bireysel emekliliğe giriyoruz, diyoruz ki ‘Bunu aldığımızda 10 sene sonra çocuğum için bir emeklilik süreci başlatıyorum.’

TOKİ’de de ön ödemeli, ileriki süreçte konutunu alacağı belli olduğu bir proje bu.” Murat Kurum, TOKİ’nin belli arsalarında projeleri belirleyeceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Bugünden şartlarını da belirleyeceğiz. Bazı vatandaşımız ’Ben 5 yılda öderim. Bazısı 7, bazısı 10 yılda öderim’ diyecek.

Ona göre teslim süreci de içinde bir sistem olacak. Bazı vatandaşlarımız var ki ’Bana evim gelsin, 36 ay sonra almasam da olur. 10 sene sonra, 7 sene sonra geçeyim evime ama bana ev çıktığını bileyim’ diyor. Böyle bir süreç olacak.”