Görüş Bildir

Devletin "misafiri" oldular

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve gidecek yerleri olmadığı için otellerde misafir edilen terör mağdurlarına, iftar ve sahur da dahil üç öğün yemek veriliyor.

Devletin

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lıların saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan, gidecek yerleri olmadığı için otellerde misafir edilen terör mağdurları ramazanı evlerinden uzakta geçirmenin burukluğunu yaşıyor.

Kentin sosyal ve ekonomik bakımdan kalbi sayılan Sur'dan, teröristlerin çukur kazması, barikat kurması, patlayıcı tuzaklaması nedeniyle kimi aileler başka il ve ilçelerdeki yakınlarının yanına yerleşti, bazıları kiraladıkları evlerde yeni bir yaşama başladı, gidecek yeri olmayan 800 kişi de otellerde misafir edilerek, barınma ve yemek ihtiyaçları karşılandı.

Ramazanda da devletin misafiri olan terör mağdurlarından oruç tutanlara iftar ve sahurda, oruç tutmayan ya da tutamayacak durumda olanlara ise günde üç öğün yemek hizmeti veriliyor.

Aylardır barınma imkanı bulmaktan, devlet tarafından misafir edilmekten memnun olan vatandaşlar ramazanı evlerinden uzakta geçirmenin ise burukluğunu yaşıyor.

- "Devletten Allah razı olsun, nereye gidecektik?"

Yaklaşık 7 aydır 4 çocuğuyla otelde kalan M.Ç, daha önce evlerini terk etmek zorunda kalan komşularının otele yerleştirildiğini, onların barınma imkanını gördükten sonra da can güvenliği endişesi ile evlerinden ayrılarak otele geldiklerini söyledi.

M.Ç, maddi imkansızlıktan dolayı otelde kalmaya devam ettiklerini ifade ederek, "Devletten Allah razı olsun, burası da olmasaydı nereye gidecektik, kim bize barınma imkanı sağlayacaktı?" dedi. "Burada rahatız ama evimizde geçirdiğimiz ramazanı özledik." diyen M.Ç, en büyük dileklerinin evlerine kavuşmak olduğunu dile getirdi.

"O günlerimizi arıyoruz"

4 çocuğuyla otelde kalan A.K, terör saldırılarının başlamasıyla evlerini terk etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Yaklaşık 2 ay akrabalarının evinde kaldıklarını anlatan A.K, eşya almaya, kira ödemeye imkanları olmadığı için Sur Kaymakamlığına başvurduklarını aktardı. A.K,  "Geçen yıl ramazanda evimizdeydik fakat bu ramazanı otelde karşıladık. Evin yerini hiçbir yer tutmuyor. Ramazanda iftar ve sahurda soframızı kuruyorduk. Çoluk çocuğumuzla yemeğimizi yapıyorduk. Şu an hiçbir sıkıntımız yok ama evimizin özlemi var içimizde." diye konuştu.

Kendilerine bu imkanı sunan devlet yetkililerine teşekkür eden A.K, ev ortamına duydukları özlemi ifade etti.

"Bayram geldiğinde sokağımızı temizlerdik"

A.K'nin oğlu F.K, evlerini terk ederken hiçbir eşya alamadıklarını belirterek, en çok okul çantasını özlediğini söyledi. Ramazan bayramı için şu anda herhangi bir hazırlığının olmadığını anlatan F.K, "Sur'da yaşarken bayram geldiğinde sokağımızı temizlerdik. Mahallede şeker toplardım. Sonra getirir anneme verirdim." ifadelerini kullandı.

Çocuklardan A.B.A, yaklaşık 8 aydır evini görmediğini, mahalleyi ve arkadaşlarını çok özlediğini aktardı. A.B.A, "Terör saldırılarında yıkılan evleri yeniden inşa etmek için mimar olmak istiyorum." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi