İstanbul Devlet Tiyatroları tarafından oynanan Haldun Çubukçu’nun yazdığı, Fikret Urucu’nun yönettiği Çanakkale Savaşlarının en çok bilinen ve en çok anlatılan 57. Alay oyunu 10 Şubat Çarşamba ve 11 Şubat Perşembe günü saat 20.00’de Necip Fazıl Kültür Merkezinde Kahramanmaraşlılar ile buluşuyor.
1915 yılında Dünya tarihini değiştiren Destansı bir savaş’ta, milyonların kaderinin düğümlendiği bir coğrafyada, Cesaretin kahramanlığa dönüştüğü onurlu bir savaş hikâyesini seyretmek,  kısacası Çanakkale ruhunu yaşamak isteyenleri oyuna davet eden Kahramanmaraş Devlet Tiyatroları Müdürü Orhan BAŞPINAR  yaptığı açıklamada; “ Çoğu kişinin Mustafa Kemal Atatürk’ün “ ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” sözü ile hatırlayacağı, Çanakkale Savaşı’nda önemli bir yer tutan 57. Alay’ın hikayesi anlatılıyor oyunda. Tek perde olan ve yaklaşık 1,5 saat süren oyunda cephedeki askerlerin bugün olmazsa yarın elbet bu savaşta can vereceklerini bilerek, kısıtlı imkânları ile düşmana karşı koymaları, cepheye gelirken arkalarında bıraktıkları hayatlarına duydukları özlem ve yollarını bekleyenlerin hüzünlü bekleyişi izleyicilere çok hisli bir şekilde yansıyacak. Öyle ki oyunun çoğu yerinde ve özellikle finalinde izleyicilerinde gözyaşlarını tutamayacağına eminim yeter ki oyuna dikkat verilerek izlensin” dedi.

Kahramanmaraş’ın 12 Şubat kurtuluş bayramı münasebeti ile özel bir oyun olan 57. Alay oyununu Kahramanmaraş’a getirten Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğüne teşekkür eden Orhan Başpınar; “10-11 Şubat tarihlerinde Saat: 20.00’de Necip Fazıl Kültür Merkezinde sergilenecek olan oyunumuza tüm Kahramanmaraşlı tiyatro severlerimizi davet ediyorum” dedi
Editör: Haber Merkezi