banner333

banner309

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gümüşhane’deki 1 şehit ailesi ve 1 gaziye gönderilen “Devlet Övünç Madalyaları” düzenlenen tören ile hak sahiplerine Vali Kamuran Taşbilek tarafından verildi.

Gümüşhane 17.09.2020, 17:34
Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni
banner400

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Gümüşhane’deki 1 şehit ailesi ve 1 gaziye gönderilen “Devlet Övünç Madalyaları” düzenlenen tören ile hak sahiplerine Vali Kamuran Taşbilek tarafından verildi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törenle eş zamanlı olarak Gümüşhane Valiliği toplantı salonunda Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi. Tören’e il protokolü ve Şehit yakınları ile gaziler katıldı.

Törende konuşan Vali Taşbilek, şehitleri unutmadıklarını ve fedakâr şehit ailelerinin sürekli yanlarında olduklarını belirterek, "Bugün aynı zamanda Türk demokrasi tarihi açısından da şehitlerin verildiği önemli bir gün, bu vesile ile merhum başvekilimiz Adnan Menderes, bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı da rahmetle, minnetle andığımızı ifade etmek istiyorum.

Bu madalya törenleri bu millet için, bu devlet için, birlik ve beraberlik için, vatan için bedel ödeyen, can veren, bu topraklarda herkesten çok daha fazla hakkı olan şerefli şehitlerimizi ve gazilerimizi milletimizin onlara şükranın bir ifadesi olması amacıyla Türk milletinin şerifli şehitlerimiz ailelerine ve gazilerimize minnetlerini ve şükranlarını göstermek amacıyla yapılan bir tören. 

Milletimiz, devletimiz, bu topraklar üzerinde hepimizden daha fazla hakkı olan şehit ailelerini asla unutmayacaktır. Hepsi bizim kahramanlık abidelerimiz olacak. Şanlı tarihimizde binlerce yıldır yapılan mücadelede vatanımız çok ciddi bedeller ödedi. Milletimizin birliği uğruna can veren tüm şehitlerimize rahmet diliyorum. Tüm gazilerimizi minnetle, şükranlar selamladığımı belirtmek istiyorum. 

Bu coğrafya bin yıldır bizimle birlikte tüm mazlumlara ışık olan, tüm medeniyetlerin beşiği olan ve herkesi kucaklayan, dünyaya adaleti, sevgiyi, merhameti gösteren bir millete ev sahipliği yapan bir coğrafya. Bizim son vatanımız diyoruz. Allah bizi bir daha böyle mücadelelerle karşılaştırmasın. Vatan toprağı üzerinde de birlik ve beraberliğimiz üzerinden geçmişten bugüne birçok oyun oynanmakta. En son örneklerinden birisi burada Mehmet amcamızın değerli evladı geçtiğimiz yıl 16 Mart sabahı Hakkâri Valimiz beni aradı. Dedi ki, “Sabah nöbetteyken haince bir sızma sonucu bir çatışma oldu ve evlatlarımızı şehit verdik” dedi. O gün şehitlerimiz vardı. Bir tanesi de Gümüşhane’dendi. İçimize ateş düştü. Ailelerimize şehit haberini ulaştırmamız gerekiyordu. Operasyon bölgesinden şehidimizin mübarek naaşı alındıktan sonra biz Mehmet amcamıza gittik. Çok büyük bir vakarla karşıladı. Ben kendisine minnettarım. Büyük bir vatanseverlik ve vakarla, bir taraftan da hüzünle ‘vatan sağolsun’ dedi. Bütün şehit ailelerimize minnet borçluyuz. Hepsinin ellerinden öpüyoruz. Allah onlardan razı olsun, Allah şehitlerimize rahmet eylesin ”diye konuştu

Vali Taşbilek’in konuşmasının ardından şehit Taşkın Temel’in ve gazi Ercan Kömürcü ’nün özgeçmişleri okunarak şehit babası Mehmet Temel’e Devlet Övünç Madalyaları takdim edildi.

Yorumlar (0)
2
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:00
Güneş 05:32
Öğle 12:26
İkindi 16:10
Akşam 19:11
Yatsı 20:37