Selvi: Devlet kayyım atamaları için pusuya mı yattı?

Abdulkadir Selvi Diyarbakır, Van ve Mardin'in belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına ilişkin İçişleri Bakanlığı'nın daha önceden hazırlık yaptığını öne sürdü. "Devlet pusuya mı yattı?" diyen Selvi "Erdoğan zaten seçim kampanyasında seçilseler de görev yapıp yapmayacaklarının belli olmadığını belirterek sinyali vermişti." ifadelerini kullandı.

F5HABER F5HABER
Selvi: Devlet kayyım atamaları için pusuya mı yattı?

İçişleri Bakanlığı’nın Diyarbakır, Van ve Mardin’de seçilmiş HDP’li belediye başkanlarını görevden alması, Ankara siyasetini hareketlendirdi. Gerekçe olarak terör örgütü PKK’yla bağlantı ve örgüte yardım gösteriliyor ancak AK Parti içinden kulis bilgileri aktaran Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi tartışmalara yeni bir boyut kazandıracak bir yazı yazdı. Selvi'nin iddiasına göre "İçişleri Bakanlığı, kayyım atamaları için daha önceden hazırlık yapmış"

"BAKANLIK HAZIRLIK YAPMIŞ"

Kayyım atanmasının sürpriz bir karar olmadığını dile getiren Selvi, bir yetkilinin  “İstanbul seçimlerinin yenilenmesi nedeniyle karar gecikti” dediğini yazısında aktardı. Selvi, "Belli ki İçişleri Bakanlığı’nda hazırlık daha önceden yapılmış" dedi. 

"SORUŞTURMALARIN BİR KISMI BAŞKAN OLMADAN ÖNCEKİ DÖNEMİ KAPSIYOR"

Kayyım kararının altında ne var? başlığıyla yayımlanan yazısında bir takım eleştirilerde bulunan Selvi "HDP’li belediye başkanlarının görevden alınma gerekçelerine baktığımızda, haklarındaki terör soruşturmalarının bir kısmı belediye başkanı olmadan önceki dönemi kapsıyor. Aralarında 2015 yılına kadar uzananlar var. " dedi.

"DEVLET PUSUYA MI YATTI"

Selvi yazısına şöyle devam etti 

 “Madem belediye başkanlığından alınacak kadar terör suçlularıydı, bunların seçimlere girmesine niye izin verildi” sorusu oluyor. Hadi şeytanın avukatlığını yapayım. Tam aksine, bunların görevden alınacak kadar suçları olduğu biliniyordu, o nedenle ses çıkarılmadı, bugünler için hazırlık mı yapıldı? Bir anlamda devlet pusuya mı yattı?” ifadesini kullandı.

SONRAKİ HABER