131019098
19 Nisan 2024, Cuma

DEVLET HASTANESİ EKSİKSİZ HİZMET VERİYOR…

17 Ağustos 2018, Cuma 06:49

     


Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç, hastanenin fiziki şartları ve artan nüfusa rağmen eksiksiz sağlık hizmeti verdiklerini belirterek, son bir yılda Aliağa Devlet Hastanesi’nden diğer hastanelere sevk edilen hasta sayısında ciddi bir düşüş yaşandığını vurguladı.

Aliağa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç, hastanenin genel durumu ve sağlık hizmetleri ile ilgili Aliağa Ekspres’e açıklamalarda bulundu. Aliağa Devlet Hastanesi’nin 65 yataklı, C hizmet rolüne sahip ikinci basmak olarak hizmet veren bir hastane olduğunu söyleyen Yalvaç, hastanede birçok branşta uzman hekimlerin hizmet verdiğini belirtti. Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç, “Hastanemizde beş yataklı yoğun bakım ünitesi, altı yataklı diyaliz ünitesi, aynı zamanda üç odaya sahip ameliyathane birimi, bir tane küçük müdahale odası mevcut olup aynı zamanda endoskopi ünitemizde mevcuttur.” dedi.

“Diyaliz Ünitesi 7 gün kesintisiz hizmet veriyor”

Endoskopi ünitesinde gastroskopi ve kolonoskopi hizmetlerinin yoğun bir şekilde verildiğini ifade eden Uzm. Dr. Yalvaç, “Hastanemizin yoğun bakım ünitesinde dört adet monitör, bir adet ventilatör, bir adet transport ventilatör mevcut olup bakıma ihtiyacı olan tüm hastalarımıza ve tüm ilçemize hizmet vermekteyiz. Diyaliz ünitemizde de altı cihazımız mevcuttur. Burada da haftanın yedi günü kesintisiz hizmet vermekteyiz. Ameliyathanemizin üç salonu bir de küçük müdahale odası mevcuttur. Cerrahi branş hekimlerimiz tarafından a, b, c, d ve e grubu tüm ameliyatlar, büyük ve küçük tüm ameliyatlar yapılmaktadır. Ayrıca endoskopi birimimizde iki adet kolonoskopi, iki adet gastroskopi cihazımız mevcut olup 4 adet cerrahi uzmanımız tarafından Aliağa ilçesi ve çevresine gastroskopi ve kolonoskopi işlemleri yapılmaktadır.” diye konuştu.

“Çayağzı Kampı’ndaki olayda 2600 kişiye aksaksız hizmet verdik”

Star Rafinerisi Çayağzı Kampı’nda 18 Temmuz’da yaşanan toplu olaya da değinen Başhekim Yalvaç, “Fabrikaların ve sanayi işyerlerinin olduğu ilçemizde patlama, yanık, kimyasal olaylar, kimyasal maruziyete mevcut vakalar olup acil servisimizde bu hastaların bakımı ve tedavisi yapılmaktadır. En son 18 Temmuz 2018 tarihinde Çayağzı Kampı’ndaki mevcut toplu olayda 2600 kişiye acil servisimizde yeterli düzeyde hizmet aksaksız bir şekilde verilmiş ve aynı zamanda da bu hizmet onlara verilirken poliklinik hizmetlerimiz de tüm diğer hastalarımıza yeterli ve düzenli bir şekilde verilmeye devam etmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Bekletmeden, sevk etmeden en kısa sürede bakım”

Başhekim Yalvaç, bunun dışında Aliağa Devlet Hastanesi’nde bilgisayarlı tomografi, kemik dansitometrimiz, periapikal diş röntgenimiz, iki adet ultranosnografi cihazımız, kardiyoloji biriminde kullandığımız eko kardiyografi, eforlu EKG, ritim tansiyon ve holter gibi tüm kalp rahatsızlıklarına müdahale eden teşhis ve tedavi de yardımcı olan hizmetler verilmekte olup hastalarımızın bekletmeden ve sevk etmeden en kısa sürede bakımı yapılmaktadır.” diye konuştu.

“Evde bakım hizmetimiz ciddi bir memnuniyet sağlıyor”

Bunun dışında evde bakım hastalarına yönelik evde bakım hizmeti verdiklerini ifade eden Başhekim Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç, “Toplamda 270 tane Aliağa ilçemiz ve çevre köylerindeki yatalak hastaya hem fizik tedavi hem de evde bakım hizmeti, beyin cerrahisi uzmanımız, fizik tedavi uzmanımız ve fizyoterapistler tarafından eksiksiz verilmektedir. Bu anlamda da ciddi bir memnuniyet sağlamaktayız.” dedi.

“Sevk edilen hasta sayısında ciddi bir düşüş var”

Aliağa Devlet Hastanesi’nde, bölge ve eğitim hastanelerinde yapılmakta olan A grubu büyük ortopedi, genel cerrahi ve beyin cerrahisi ameliyatlarının da yapıldığını söyleyen Yalvaç, “B, C, D ve E grubu ameliyatları da yoğun ve kapsamlı bir şekilde yapılmaktadır. Son bir yılda hastanemizden Menemen Devlet Hastanesi, Çiğli Bölge Hastanesi, Tepecik ve Yeşilyurt Eğitim Hastanelerine sevk edilen hasta sayısında istatistiksel orada ciddi bir düşüş var. Bu da hastanemizin hizmet kapasitesinin ve konforunun arttığını, hekimlerimizin de sevki çok düşünmeyip birçok hastanın tedavisini burada yaptığını göstermektedir.” diye konuştu.

“Toplam baktığımız hasta sayısı 394 bin 408”

Açıklamasında, 2017 yılının istatistiki verilerini de paylaşan Yalvaç, “2017 yılında Aliağa Devlet Hastanesi olarak toplam baktığımız hasta sayısı 394 bin 408. Toplam yatan hasta sayısı 3 bin 129, toplam yapılmış olan ameliyat sayısı 10 bin 76, toplam evde bakılan hasta sayısı bizzat gidilip tedavileri tamamlanan yatalak hasta, evde bakıma muhtaç hasta, çocuk, büyük, yetişkin toplam bin 814, toplam diyaliz seans sayısı 2 bin 497 ve toplam yoğun bakım hasta sayısı 249’dur. Evde bakım ağırlıkta çalışmakta olan fizik tedavi ünitemiz, yaklaşık 170 tane yatalak hastamıza haftanın üç günü bizzat evlerine giderek fizyoterapistler ve hekimler eşliğinde fizyoterapi hizmeti vermektedir. Bu anlamda kapsamlı bir hizmet vermekteyiz.” dedi.

“Birçok ameliyat burada yapılıyor”

2018’ın ilk altı aylık istatistikleri ile ilgili de bilgiler veren Başhekim Yalvaç, “Daha ciddi bir ivme ve özveriyle hizmetimize devam etmekteyiz. 2018’in ilk 6 ayındaki toplam ameliyat sayımız 4 bin 398’dir. Bu anlamda da hastalarımızın başka hastanelere gitmesinin ciddi anlamda önünü kestik. Birçok ameliyatımız burada yapılmaktadır. Hastanemizde tedavisi yapılmış olan hastalarımızın hiçbir şekilde sevki planlanmamakta. Burada tedavilerini sonuna kadar sürmektedir. Acil servisimizde günlük 500’e yakın hastaya bakılmakta. Birçoğu burada tedavi edilmektedir. Ancak ciddi vakalar ve büyük travmalar sevk edilmektedir. İcap sistemiyle uzman hekimlerimiz acil servise gelip hasta bakmakta, mesai bitiminden sonra da servislere hasta yatırmaktalar. Bu anlamda da Aliağa Devlet Hastanesi olarak ilçemizde son bir yılda mesai bitimi olan saat 17.00’dan sonraki acil hastalarımıza da dışarıya sevk etmeden hizmet vermekteyiz.” ifadelerini kullandı.

“Sanayi kuruluşları ve hayırseverler destekte bulunacak”

Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz’ın talimatları ve yönlendirmeleriyle ilçenin sanayi kuruluşları ve hayırsever işadamlarıyla görüşmeler yaptıklarını kaydeden Yalvaç, “Yaptığımız görüşmelerde, yakın zamanda hastanemizin bir takım ihtiyaçları konusunda taleplerde bulunduk. Yakın zaman da bu anlamda hastanemize ciddi destekler sağlanacaktır. Birçok sanayi kuruluşumuzla ve hayırsever işadamımızla görüştük. Tıbbi cihaz ve yatak anlamında yardım talebinde bulunduk. Yataklarımızı değiştirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.

“Konfor için bir takım revizyonlar yapacağız”

Mevcut hastanenin fiziki şartları ve artan nüfusa rağmen eksiksiz hizmet verdiklerini belirten Başhekim Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç, “Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Ama fiziki yetersizlik sebebiyle bu vermiş olduğumuz hizmet vatandaşa konfor olarak çok yansımıyor. Yine de biz bu hizmeti hızlı ve yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. Vatandaşımızın hizmet ihtiyacını ve yüksek konforunu sağlamak için hastane içi bir takım revizyonları çok kısa zamanda yapacağız. Bu revizyonlarla ilgili çalışmalarımız da devam etmektedir. Özellikle acil servisimizin genişletilmesi, bekleme odalarının, vatandaşların oturma yerlerinin daha rahat ve konforlu hale gelmesi için aynı zamanda da çalışan personelimizin daha konforlu daha rahat yerlerde hizmet vermesi için bir takım genişletme çalışmalarımız var. Bu anlamda prefabrik binamıza 8 veya 10 adet yeni oda yapıp mevcut Acil Servis’in devamındaki odalarımızı acil servise katmayı düşünüyoruz. Bu şekilde Acil Servis’imizdeki hastalarımız daha geniş alanlarda Hizmet alacak. Bu anlamda yakın zamanda müjdeli haberler vereceğiz.” dedi.

“Yeni Hastane için girişimler yoğun şekilde sürüyor”

Artan nüfus ve sanayi kuruluşlarının işçi kapasitelerinin artmasıyla Aliağa Devlet Hastanesi’ne de ciddi vakaların başvurmaya başladığının altını çizen Başhekim Yalvaç, “Hastanemize sayısal anlamda daha yoğun ve daha ciddi vakalar gelmeye başladı. İçerisinde yanık ünitesi olan, daha kapsamlı, daha geniş alana kurulacak olan, hizmet anlamında da vatandaşın ve Aliağa’nın projeksiyonunu tamamen değiştirecek olan yeni hastane inşaatımızla da ilgili olarak Ak Parti İlçe Başkanı Kazım Sayın’ın ilgili bakanlıklar nezdinde ciddi girişimleri yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu konuda da en kısa zamanda müjdeli ve güzel haberleri alabileceğimizi umuyoruz. Yeni hastane de yanık ünitesi mutlaka olacak. Yeni hastane geniş bir alana yapılacak. Genişleme kapasitesi yüksek olacak. Artan nüfusa ve büyümeye uygun olacak.” diye konuştu.

“Hastanemiz ile ilgili bazı algılar kırılmalı”

Aliağa Devlet Hastanesi ile ilgili bazı algıların kırılmasını istediklerini sözlerine ekleyen Başhekim Uzm. Dr. Ali Fuat Yalvaç, “Sağlık Bakanlığı, hastaneleri hizmet anlamında üç ayrı gruba ayırıyor. 1. basamak sağlık hizmeti, özellikle koruyucu sağlık hizmetlerinin, aşılamaların olduğu sağlık ocaklarında verilmektedir. İkinci basamak sağlık hizmeti de a, b, c, d ve e grubu hastaneler nezdinde verilmektedir. Biz de Aliağa Devlet Hastanesi olarak ikinci basamak sağlık hizmeti C grubundayız. C grubunda da ciddi bir kapasite mevcut olup cerrahi branşlarda ve dahili branşlarda birçok branş uzmanı mevcut olmaktadır. 3. Basamak hastaneler de eğitim ve araştırma hastaneleridir. Onlar da daha kapsamlı daha büyük hastanelerdir. Biz ikinci basamak hastane grubunda olduğumuzdan birinci basamak sağlık hizmeti veren sağlık ocaklarının halledemediği hastalıklara, ameliyat, teşhis, tedavi ve travmalara bakmaktayız. Bu anlamda Aliağa Devlet Hastanesi c grubunun hizmet rolünün gerektirdiği bütün her şeyi fazlasıyla yapmaktadır. Sağlık Bakanlığımız ve İl Sağlık Müdürlüğümüz, hastanemize ciddi önem vermektedir. Özellikle İl Sağlık Müdürlüğümüz uzman hekim ve personel anlamında bizi hiç yalnız bırakmadı. O anlamda da çok memnunuz.” dedi.

Başhekim Yalvaç, bunun dışında Aliağa Devlet Hastanesi’nde sağlık kurulu heyetinin de toplandığını belirterek, engelli sağlık raporları, gemi adamı olur belgeleri ve evde bakım raporları gibi konular için kurulların toplandığını söyledi.

(VOLKAN GÜNDÜZ) 







 
Son Eklenen Haberler