Çorum Belediye, önceki hafta Çatalcaspor karşısında aldığı yarayı 3-0’lık Çine Madranspor galibiyetiyle tedavi etti. Bu galibiyet moral açısından ilaç gibi geldi. Ancak alınan net skorlu galibiyeti, hedefe oynayan bir takım için yeterli görmüyorum.
Belediyespor geride kalan sürede puan olarak altında yer alan takımlarla oynadı. Henüz deplasman galibiyeti yok. Esas maraton bundan sonra başlıyor. Bu kritik haftalarda alınacak skorlar ligdeki konumunu belirleyecek.
Fahrettin Hoca’nın, kalede Fatih’in yerine Utku ile başlamasını yadırgadım. Çatalca maçında Uğur’u kesmesi, bu maçta Fatih’i yedek bırakması, Turgay’ı 18’e almaması “içeride bir takım sıkıntılar mı var sorusunu gündeme getiriyor?
Belediyespor, Çine Madranspor karşısında maça tempolu başlamasına rağmen gol yollarında etkisiz kaldı. Bunda, Belediyesporlu futbolcuların topu ağında fazla tutmaları ve zamanında pas vermemeleri önemli etken oldu. Belediyespor göbekten gitmeye çalıştığında etkili olamadı. Ne zaman topu kanatlara yaydı goller geldi. Sol bek Eşref’in çizgiye inip ikinci golü attırmasını buna en güzel örnek olarak verebiliriz.
Furkan, basit oynadığında yararlı oluyor, güzel işler yapıyor. Hakan’a attırdığı gol basit oynamasının eseriydi. Aynı şey Oğuzhan için de geçerli. Oğuzhan, gerçekten çok yetenekli bir oyuncu. Ayağında topu gereksiz tutmadığında takıma katkısı çok iyi. O da son haftalarda çok gayretli ve formda. İnşallah böyle devam eder.
Berat Ali, Gökhan’ın sakatlanmasından sonra forvet hattındaki yükü üstlendi. Attığı gollerle de takımına büyük katkı sağlıyor. Bu maçta sürekli ofsaytta kaldı.
İlk 20 dakikada etkili olamayan Belediyespor, 36.dakikadaki penaltı golünden sonra oyunun hakimiyetini tamamen ele geçirdi. Pozisyon bulmaya başladı. Zayıf takım görünümündeki Çine Madranspor neredeyse pozisyon bulamadı. Ancak, hedefe oynayan bir takım oyun içerisinde saman alevi gibi değil de, genelde üstün ve etkili oynamalı. Belediyespor henüz iyi oynadığı süreyi uzatamadı.