Dev güneş balığı bulundu

Dev güneş balığı bulundu

Dev güneş balıkları ıssız bir kumsalda ortaya çıktı. Balık o kadar büyüktü ki, herkes sahte sanıyordu.

Tarih öncesi görünümlü balıklar 4.2m yüksekliğe ve 2.5 tona kadar çıkıyor. Büyüleyici bir görüntüsü olan güneş balıkları çok nadiren ortaya çıkıyor.

İki amatör balıkçı, ıssız bir kumsalda dev güneş balığına rastladığında hayatlarının en büyük şoklarından birini yaşadı.

Güney Avustralya'da popüler bir balıkçılık ve tatil beldesi olan Murray Nehri'nin 25 km doğusunda güneş balığı buldular.

2,5 metre uzunluğundaki güneş balığının ağırlığı ise 300 kiloya yakındı.

Linette Grzelak, eşinin bulduğu balığı Facebook hesabından paylaştı. Fotoğrafın not kısmına ise, "Bunun sahte olduğunu düşünmüştüm" diye yazdı.

Odunumsu bir görüntüsü olan güneş balığı, 3 metre uzunluğa, 4 metre yüksekliğe ve 2,5 ton ağırlığa kadar ulaşabiliyor.

Dünyanın tropik bölgelerinde bulunan güneş balıkları sırtlarındaki yüzgeç nedeniyle suyun içindeyken köpek balıkları ile karıştırılıyor.

Balık toplama müdürü Güney Avustralya Müzesi'nden Ralph Foster, neden bu kadar çok güneş balıklarının sahilde yıkandığını açıkladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN