Dersten sergi çıktı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dersten sergi çıktı!


 

MEÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencileri tarafından Fotoğraf Sanatı Dersi kapsamında “Karma Fotoğraf Sergisi” düzenlendi. Sergide, öğrencilerin hazırladığı 21 eser beğeniye sunuldu.

İbrahim Aydemir

Mersin Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 3’üncü sınıf öğrencilerinin Fotoğraf Sanatı Dersi kapsamında geleneksel olarak düzenlenen “Karma Fotoğraf Sergisi” bu yıl 21 eser ile beğeniye sunuldu.

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Senem Ayşe Duruel Erkılıç, Gazetecilik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Berna Arslan, öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

GELENEKSEL HALE GELDİ

Sergi hakkında bilgi veren Mersin Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Uzman H. Mehmet Acar; “Biz bu sergiyi 2007 yılından beri her yıl düzenli olarak gerçekleştiriyoruz. Bu sergi artık geleneksel hale dönüştürdüğümüz bir sergi bu nedenle önümüzdeki yıllarda da aynı şekilde devam ettirmeyi düşünüyoruz. Öğrencilerimiz derste öğrendikleri fotoğraf çekim teknikleri ile modern sanat akımlarını ilişkilendirerek görselleştirdiler. Fotoğraf ve sanatsever herkesi sergiye davet ediyorum” ifadelerine yer verdi. Acar ayrıca ülkemizde vatandaşların sergilere olan ilgisizliğine dert yanarak, “Maalesef ülkemizde böyle sergi salonlarına insanlarımız gitmiyor, rağbet göstermiyor. Bu bir karma sergiydi bu nedenler katılım ortalamanın üzerindeydi. Tabi bu bizi mutlu etti fakat bu yeterli değil. Bu tür etkinliklere daha fazla katılımın olması gerekiyordu ama yine iyiydi” diye konuştu.

“DOĞAYA DAHA SANATSAL VE ESTETİK BAKMAYA BAŞLADILAR”

Sergide yer alan fotoğrafların çok beğenildiklerini ve katılımcılardan olumlu tepkiler aldığını belirten Acar, “Bu tebrikler bana geliyor ama aslında bu tamamen onların emeği çünkü dönem boyunca çalıştılar, uğraştılar ortaya böyle güzel bir şey çıkardılar. Karşılığında bu şekilde almış oldular. Öğrenciler hem fotoğraf çektiler hem de modern sanat akımlarını öğrendiler. Her bir öğrencimiz “Fotoğraf Çekim Teknikleri ve Modern Sanat Akımları” temasından yola çıkarak bir modern sanat akımını öğrenip onu fotoğraflarına yansıtmaya başlattılar. Mesela Mimari konusunu ve Kübizm sanat akımını birbiriyle ilişkilendirerek bunun nasıl fotoğrafa yansıyabileceğini bizlere gösterdiler. Fotoğraf çekerken artık sadece deklanşöre basmak değil de doğaya daha sanatsal ve estetik bakmaya başladılar” diyerek sözlerini sonlandırdı.

“Karma Fotoğraf Sergisi” 4 Mayıs Perşembe günü sona erecek.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA