MENÜ

Derslerle dolu galibiyet

Abone Ol Google News

Ülkemizdeki maç sonlarında en sık duyduğumuz lakırdı, ‘’Rakibe pozisyon vermedik’’tir. Dün akşamki maçta bu klişe tespit, en azından ilk devre boyunca Beşiktaş için geçerli olamaz. Söylese söylese bunu Ünal Karaman söyler ki, o da yanlış olur. Çünkü Burak devre sonundaki pozisyonu gol yapabilse onca gol girişimi nafile bilançosuna yazılırdı. Trabzon’un ülkedeki çoğu takımdan farklı olarak sorunu gol atma problemini çözemiyor oluşu. İlk devre Beşiktaş’ı hallaç pamuğu gibi attılarsa da golü atamayınca iş nihayete erdiremediler. Beşiktaş oyuna tırnağını geçirmekte zorlandıkça zaten kendinde olan Trabzon sahanın her yerinde topu yarattığı en uygun alana taşıdı, durdu. Daha fazla gol atabilecekken iki ile yetinmek zorunda kalan Trabzon ülke için derslerle dolu bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Genç oyuncuların pırıltısı insanın ülkeye de oyuna da güvenini tazeliyor. Örneğin Dorukhan Toköz’ün yokluğunun Beşiktaş için önemi bu maç sayesinde kavranmış oldu mu?

Maçın starı

Topu kullanmayı henüz tam manasıyla kavrayamamış olsa da Abdülkadir Ömür. Takımına şeklini veren Sosa. Koridorunu tıkayan ve çıkıp golü yapan Novak. Ardından iki kaleci.

Haberin Devamı

Maçın olayı

Kagawa ile dengeye gelmiş maçın yine aynı oyuncunun kaptırdığı top ve Yusuf şahane vuruşuyla Trabzon lehine sonuçlanmış olması!..

Kısa mesaj

Trabzonspor çok harcamadan, gençlere güvenerek futbolun zevk ve gösterişle oynanabileceğini gösteriyor. Zorunluluktan kaynaklı olsa da bu durum, ülke futbolunun çıkış tünelidir.

YORUM YAZ