• BIST 9728.11
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C
  • Tunceli 28 °C

Dersimli kadınlardan taciz olayına tepki

Dersimli kadınlardan taciz olayına tepki
Şişli'deki Maçka Parkı'nda özel güvenlik görevlilerinin bir kadının kıyafetine müdahale ederek taciz etmesi Dersim’de düzenlenen basın açıklaması ile protesto edildi.

Seyit Rıza Parkı’nda ellerinde dövizlerle bir araya gelen Demokratik Kadın Hareketi’ne bağlı  kadınlar, kıyafet nedeniyle bir kadının taciz edilmesine tepki gösterdi.

Demokratik Kadın Hareketi adına açıklama yapan Gizem Yamaç, “Özel mülkiyetin ve sermayenin örgütlü aklı olan otoritenin eli bir kez daha kadının bedenine iğrenç dokunuşunu yaptı. İstanbul’da bir kadın, şort giydiği gerekçesiyle kamuya açık bir parktan çıkarılmak istendi; darp edildi; taciz edildi.

Kadına bu yaklaşımı gösteren özel güvenlik, devletin yeni tür şiddeti olarak üniversitelerde bilim isteyen öğrencilere karşı duruşunu şimdi de parkta kadının bedenine ve giyiniş tarzına karşı şiddet olarak hayata geçirilmiştir”dedi.

İktidarın bu davranış ile şeriatı desteklediğini ifade eden Yamaç, “Yıllardır İran, Suudi Arabistan ve İŞİD in hâkimiyet alanlarındaki şeriat düzeninin kadına kadın yaşamı bakımında nelere mal olduğu ortadayken, mevcut iktidarın bu gibi vur kaç taktikleriyle şeriat düzenine duyduğu özlemi dışa vurduğunun da farkındayız. Kadının ne giyeceğine erkeğin karar verdiği sistemin adı şeriattır, biz kadınlar bu kadın ve insanlık düşmanı zihniyeti de, şeriata alıştırma provalarını da protesto ediyoruz”diye konuştu.

Her türlü dayatmayı ret edeceklerini dile getiren Yamaç, “Bilimin ışıklı yolunu görmüş olan biz emekçi kadınlar, asla şeriatın karanlık dehlizlerine girmeyeceğiz. Bu gerçeğin farkında olarak, giysimize karışan, bedenimize dokunan, kadını eve kapatmaya ve ona biçtiği ev kölesi ve hizmetçisi rolünü devem ettirmeye çalışan her türlü dayatmayı reddediyoruz, reddedeceğiz. Giyim tarzı nedeniyle şiddete uğrayan kadının kız kardeşleri olarak, bugün de şortlarımızı giyip onunla dayanışmada onun yanında, faşizmin ve şeriat özlemcilerinin karşısındayız. Devlete, iktidara ve erkek egemen zihniyete sesleniyoruz: Şeriat hayaliniz olabilir, ama erkekle eşit ve özgür olmak biz kadınların ölümüne tutkusudur.”şeklinde konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
123456
Tüm Hakları Saklıdır © 1971-2023 Dersim Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 (428) 212 10 16 | Faks : 0 (428) 212 10 16 | Haber Scripti: CM Bilişim