Son yedi maçta 6 galibiyet. 5’i ardı ardına. Arada bir beraberlik…

Sıkıntılı maçları, sıkıntılı kadrolarla aştıktan sonra idealini yakalayan, sahaya en güçlü isimleriyle çıkma şansına ulaşan Beşiktaş, Kasımpaşa deplasmanına da tam kadro çıktı. Teknik Direktör Abdullah Avcı, bir tek eksik gibi görünen Georges NKoudou’nun koridorunu Caner Erkin’e emanet etmişti.

Hafta içinde oynanan kupa maçında forma giyip, onbiri zorlayan isimler de kenardaydı. Yani Beşiktaş’ın sahaya çıkıp, üç puan almak için hiçbir engeli yoktu.

Rakip, son üç maçını kaybeden ligin tehlike çizgisinin hemen üzerinde averajla duran Kasımpaşa’nın da tek çaresi kazanmaktı. Hafta içinde teknik direktör değiştiren Lacivert-Beyazlılar, Beşiktaş’ın da yakından tanıdığı Tayfur Havutçu’nun yönetiminde sahaya çıktı.

Kazanmayı alışkanlık haline getiren Siyah-Beyazlılar, oyuna beklentilerin aksine donuk başladı. Bunda biraz da ev sahibinin sahaya iyi yayılarak, Beşiktaş’ın bağlantılarına yaptığı baskının etkisi de vardı. Oyunun ilk çeyreği biterken geçen haftanın açılış golünü atan takımın gizli santrforu Atiba Hutchinson, yine aynı işi yaparken Karim Hafez tarafından düşürülünce, ev sahibi 10 kişi kaldı.

Rakibin eksilmesi de Beşiktaş’ı kendine getiremedi. Ancak, Mustafa Pektemek’in golüyle biraz canlanan Siyah- Beyazlılar, sağdan Gökhan Gönül’ün ortasına, soldan Caner Erkin’in volesiyle eşitliği yakaladı.

İlk yarının sonlarında rakibi sahasına sıkıştıran Beşiktaş, ikinci yarıya da aynı şekilde başladı. Sürekli kazanmanın getirdiği özgüvenle olacak, “Nasılsa kazanırız?” düşüncesindeki Beşiktaşlı futbolcuların son vuruşlardaki konsantrasyon eksikliğinin cezasını Koita kesti. Ani atakla bir kez daha öne geçen Kasımpaşa, hemen bir dakika sonra üçüncü gole yaklaştı.

Rakibin ardarda gelen tehlikeleri üzerine Abdullah Avcı, duruma el koydu. Umut Nayir’ı ikinci santrfor olarak sahaya süren Avcı, Caner Erkin’i sağ açığa gönderdi, Adem Ljajic’i de sol tarafa. Bu kaydırma, hem Gökhan Gönül’ün önünü kesti hem de Caner Erkin’in asistlerinin… İkinci santrforu soktuktan sonra olmazsa olmaz, orta yapılmasının yolunu kesen Avcı’ya uyarı Gökhan Gönül’den geldi. Caner’in zorunlu olarak içe kat ettiği pozisyonda kanattan bindiren Gökhan Gönül, maçtaki ikinci asistini yaptı.

Bu gol Avcı’nın yanlışı fark edip, eski düzene dönmesini sağladı. Caner Erkin’i yerine gönderen Avcı, sağ tarafı Jeremian Lens’e bıraktı. Güven Yalçın’ın girişi de gol kartvizitli oyuncularla korku salmak amaçlıydı.

Uzatma dakikalarında gelen Lens asistli, ikinci Umut Nayir golü, Beşiktaş’a üç puan kazandırdı. Kritik maçta on kişilik rakibinden iki gol yiyen Siyah-Beyazlılar için alınan bu galibiyet, sonraki maçlar için de incelenmesi gereken önemli bir ders niteliğindeydi.