Trabzon İl Dernekler Müdürlüğü tarafından dernekler mevzuatındaki son değişikliklerle ilgili olarak dernek başkanlarına yönelik bilgilendirme semineri verildi.

Vakfıkebir Gençlik Merkezi Çok Amaçlı Salonu’nda yapılan ve İl Dernekler Müdürlüğü Şefi Orçun Calap’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde Beşikdüzü, Şalpazarı, Tonya ve Vakfıkebir’de faaliyet gösteren dernek başkanları katıldılar. Seminerde ayrıca Vakfıkebir Yazı İşleri Müdürü Şifa Karadeniz, Tonya Yazı İşleri Müdürü Yakup Seyyar ve Şalpazarı Yazı İşleri Müdürü Bahattin Yüksel de hazır bulundular.
EN YOĞUN KATILIMLI SEMİNER
Derneklerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen seminerde en çok karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri konusunda görüş alış- verişinde bulunuldu. Edinilen bilgilere göre Trabzon İl Dernekler Müdürlüğü bir mevzuat değişikliğinde veya gerek görüldüğü zaman bu tür bilgilendirme toplantılarını yapabiliyor. Dernek başkanları seminerin faydalı olduğuna inandıklarını ifade ederek, yüz yüze görüşmeler sırasında çok daha kapsamlı bilgiler edindiklerinin altını çizdiler. En yoğun katılımlı seminerin Vakfıkebir’de gerçekleşmesinin ardından yetkililer de katılımcılara teşekkür ettiler.