• resmi ilanlar

DERNEK BAŞKANI İDDİALARI REDDETTİ

17/10/2018 11:00

FETO/PDY terör örgütüne mensup olduğu ileri sürülerek hakkında dava açılan, İzzet Baysal Devlet Hastanesi'nde memur iken ihraç edilen Hidayet K. hakkındaki iddiaları reddetti. Hidayet K.'nın Abant Çalışanlar Derneği Başkanı olarak, 2016 Ocak ayında Özgürlük ve Demokrasi Platformu adı altında örgüt mensuplarının yayınladığı basın açıklamasına imza attığı ortaya çıktı.

Haber: Ebru Eyvazoğlu Özdemiroğlu

Fethullahçı Terör Örgütüne (FETO/PDY) mensup olduğu gerekçesiyle İzzet Baysal Devlet Hastanesi’nde memur iken açığa alınan ve hakkında Bolu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Hidayet K., ilk kez hakim karşısına çıktı. Hakkındaki iddiaları reddeden Hidayet K.’nin, 2016 Ocak ayında Özgürlük ve Demokrasi Platformu adı altında örgüt mensuplarının yayınladığı basın açıklamasında da Abant Çalışanlar Derneği Başkanı olarak imzası bulunduğu ortaya çıktı.

Hidayet K. ifadesinde örgüt mensubu olmadığını ifade etti. Sanık hakkında ifade veren tanık Murat B. ise “Ben örgüt içindeyken 2013 yılında 6 ay kadar sağlık çalışanlarının sohbet imamlığını yaptım. O dönemde Hidayet K. Da benim sohbet grubumda yer alıyordu. Ben 6 ay sonra Adliye personeli için sohbet düzenlemeye başladım ve sağlık çalışanları sohbet imamlığını Abdullah A. Devraldı. Bu tarihten sonra Hidayet K.’nın sohbetlere devam edip etmediğini bilmiyorum. Kendisini Abant Çalışanlar Derneği Başkanı olduğunu biliyorum. Ancak ben bu derneğin üyesi değilim. Abant Çalışanlar Derneğinin Türkçe Olimpiyatlarını Bolu’da düzenleme ve Abant Platformu toplantılarını organze etme gibi görevlerini olduğunu bilmiyorum. Özgürlük ve Demokrasi Platformunun basın açıklamasında da Abant Çalışanlar Derneği Başkanı olarak Hidayet K.’nın imzasının olduğu yönünde bir bilgiye sahip değilim” dedi. Hidayet K. İse “Suçsuzum. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Duruşma o dönem sağlık çalışanlarının sohbet imamlığını yaptığı iddia edilen Abdullah A.’nın tanık olarak dinlenmesi için 23 Kasım 2018 tarihine ertelendi.

 

İlk yorum yapan siz olun!
 1250 karakter yazabilirsiniz

Tabaklar Mah. Cumhuriyet Cad. İnci İş Merkezi No: 32 / 32 Bolu   Tel:   Faks: