İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ülke genelinde aktif olarak faaliyet gösteren derneklerle ilgili verileri kamuoyu ile paylaştı. Son verilere göre Kahramanmaraş’ta 998 dernek kurulurken Afşin’de ise 91 dernek kurulmuş

Yerleşim yeri sayısı bakımında Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer alan Kahramanmaraş dernek sayısı bakımında da Türkiye’nin önde gelen şehirleri arasında yer aldı. Yapılan istatistiğe göre Kahramanmaraş genelinde 998 dernek faal olarak görev yapıyor.

Afşin’de faaliyet gösteren derneklerin büyük bir çoğunluğu; dini hizmetler gerçekleştirilmesine yönelik dernekler, spor ve sporla ilgili dernekler,mesleki ve dayanışma dernekleri, insani yardım dernekleri, doğal hayat hayvanları koruma dernekleri gibi dernekler açıldı.

İlçemizde ise dernek sayıları şu şekilde sıralandı:

Çevre Doğal Hayat Hayvanları Koruma Derneği  5 tane, Dış Türkler İle Dayanışma Derneği 1 tane, Engelli Dernekleri  1 tane ,Eğitim Araştırma Dernekleri  4 tane, Toplumsal Değerleri Yaşatma Dernekleri 5 tane, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Alanında Faaliyet Gösteren Dernekler 1 tane, Kamu Kurumları ve Personelini Destekleyen Dernekler 3 tane, Kültür, Sanat ve Turizm Dernekleri  5 tane,  Mesleki ve Dayanışma Dernekleri  14 tane, Sağlık Alanında Faaliyet Gösteren Dernekler 1 tane t, Spor ve Spor ile İlgili Dernekleri 9 tane, Bireysel Öğreti Ve Toplumsal Gelişim Dernekleri 3 tane ve , Dini Hizmetlerin Gerçekleştirilmesine Yönelik Faaliyet Gösteren Dernekler 25 tane.

Afşin’de 91, Göksun’da 44, Andırın’da 21, Çağlayancerit ’de  17, Elbistan’da 165, Ekinözü’nde 13, Nurhak’ta 10, Dulkadiroğlu’nda 271,Onikişubat’da 285, Pazarcık’ta 35 ve Türkoğlu’nda 46 dernek kuruldu.

 

 

Editör: Haber Merkezi