1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Derinöz Kadın ve Çocuk Hakları İçin Eylemde
Derinöz Kadın ve Çocuk Hakları İçin Eylemde

Derinöz Kadın ve Çocuk Hakları İçin Eylemde

Digor Kaymakamı İsa Bolat ve Milli Eğitim Müdürü Yasin Çalışır öncülüğünde aylık olarak okullarda benchmarking projesi yürütülüyor.

A+A-

Benchmarking projesi kapsamında yaptığı projelerle dikkat çeken Derinöz Köyü Ortaokulu, kadın ve çocuk hakları ile ilgili bir dizi etkinlikler gerçekleştirdi.

Derinöz Köyü öğretmenlerinden oluşturulan proje ekibi; ilk olarak kadın ve çocuk hakları konusuna dikkat çekmek için öğrenciler arasında şiir, resim ve slogan yarışması düzenledi ve dereceye giren öğrencilere ödüller dağıttı. Daha sonra köy okuluna davet edilen kadınlara bilinçlendirme ve bilinçlendirme amaçlı ‘kadına yönelik şiddet’ konulu kısa videolar izletilip sunum gerçekleştirdi. Öğretmenler; öğrenci ve kadınlarla birlikte köy içerisinde kadına yönelik şiddeti, kız öğrencilerin ev işlerinde çalıştırtmasını, genç yaşta evlendirilmesini; erkek öğrencilerin ise hayvan otlatmaya gönderilmesini protesto eden Türkçe İngilizce ve Kürtçe dövizler açıp sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

Proje çevresinde yapılan etkinliğin verimli olduğunu düşünen Derinöz köyü öğretmenleri sene boyunca faaliyetlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.