Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine teşekkür ediyoruz

A -
A +
6 Aralık Cuma günü yayınladığımız yazıda okuyucumuzun 9 yaşındaki hiperaktif torununun rehabilitasyon merkezine gidebilmesi için Derince Eğitim Araştırma Hastanesinden heyet raporu alması lazım olduğunu belirterek saygıdeğer Başhekimimize durumu iletmiştik. Okuyucumuzu hastaneden aynı günde arayıp randevusu verildiğini okuyucumuzun teşekkürü vesilesiyle öğrendik. Okuyucumuz “Sayın Feridun Ağabey, sizin gayretiniz Rabbimin de yardımları ile bugün hastane aradı randevumuzu verdi. Ben de şükür namazı kıldım size de dua ettim. Allah razı olsun sağ olun var olun” diye mail gönderdi. Biz de bu vesileyle değerli yavrumuzun okulundan geri kalmaması için hastanemizin gösterdiği ilgi için başta Başhekimimiz olmak üzere yardım eden değerli kadroya teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. (F.A.)
 
 
Sigara reklamı yapan şarkıya dikkat!
 
Feridun Ağabey, devlet sigara içmeyi azaltmak için birçok yönden tedbirler alıyor, ağır cezalar uyguluyor. Son olarak da sigarada tek tip uygulamaya geçiliyor. Sigaraların markaları bile gizlenerek tercihin önüne geçilmeye çalışılıyor. Ama öte yandan 2-3 aydır tüm ekranlarda ve radyolarda dönen bir şarkı ve klibi var. İçinde tam 10 kez sigara yak sözü geçiyor. Yaklaşık 22 milyon insanımız sigara içmekte. Zehir tekelleri bu sayıyı artırmak için şarkı sözlerine bile sızıyor diye düşünüyorum. Sigara ile mücadele edilirken bu tür şarkıların ortalıkta dolaştırılmasını manidar görüyorum. Buna komplo teorisi diyenler olabilir ama insanların bilinçaltına sigara içmeleri yönünde sinyal gönderilmektedir. İşte o şarkının bazı sözleri:
An beni, al bi' karanfil tak
Benden olsun, bi' sigara yak
Bana kor olsun
Hiç olmazsa yılda bi' gün
An beni, al bi' karanfil tak
Benden olsun, bi' sigara yak
Bana kor olsun, sigara yak
Bana kor olsun
Hiç olmazsa yılda bi' gün
An beni, al bi' karanfil tak
Benden olsun, bi' sigara yak
Bana kor olsun
Hiç olmazsa yılda bi' gün
An beni, al bi' karanfil tak
Benden olsun, bi' sigara yak
Bana kor olsun, sigara yak
Bana kor olsun
Benden olsun, bi' sigara yak
Bana kor olsun, sigara yak
Bana kor olsun, sigara yak
Bana kor olsun.
Bu şarkı devletin resmî kanalında bile defalarca yayınlanmıştır. Buradan sizin aracılığınızla bu şarkının sözlerine ve subliminal etkisine dikkat çekmek istiyorum.
         Ali Özdemir-Eğitimci öğretmen 
 
 
Ne olacak bu kadına yönelik şiddet?
 
"Feridun Ağabey, evliliklerin bu kadar azalmasının aksine boşanmaların artması aile içi kadına yönelik şiddetin ve işlenen cinayetlerin vahametini siz nasıl yorumluyorsunuz? Bunun sorumlusu çıkarılan yasalar mıdır? Polisiye tedbirlerin katılığı mıdır? Erkeklerin kadınlara karşı hassas davranamaması mıdır? Nedir?” diye üzüntüsünü dile getiren bir bayan okuyucumuza, günümüzde evliliklerle ilgili gündeme getirilen konu, boşanmalar, ayrılmalar değil bu ayrılmalara temel teşkil eden uygulamalar ve sonrasında nasıl olup da konunun cinayete kadar uzandığının sebebidir? Kimileri buna sebep olarak kimi dernekleri ve bu konuda çıkartılan bazı yasaları işaret ederken kimileri de doğrudan erkek şiddetine karşı çıkan açıklama yapmaktadır.
Şu bir gerçektir ki aile arasında kadına yönelik bu tür cinayetler ülkede bu kadar yoğun değildi. Şu an polisiye tedbirler alınmasına, hukuki yaptırımlar getirilmesine rağmen bu şiddet sarmalına çözüm üretilemiyor. Biz konuya sosyal açısından baktığımızda bu tür cinayet patlamalarının genellikle bir çözümsüzlük, bir kilitlenme, bir tıkanmışlık sonucu olduğunu ve bu tıkanmışlığın, sorunlu ailelerin fertlerinin tek başına çözemeyecekleri kadar büyük ve çok yönlü olduğuna dikkat çekmek istiyoruz. Yetkililerin konuyu hukuki polisiye... gibi empati içermeyen (uzaklaştırma-nafaka verme vb.) alanlardan alarak “aileyi kurtarmak” adına taraflarla ekonomik, psikolojik, sosyolojik, sağlık, kültür vb. açıdan görüşüp konuşup destek vererek hem sorunun sebebini görmek hem ortadan kaldırmak adına bir çalışma yapılması gerektiğini düşünüyoruz. (F.A)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.