Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Devlet Su İşleri 32. Şube Bölge Müdürlüğü, Şube Müdürü Abdurrahman Cebeci ile yatırım planlaması kapsamında olan bölgelerde incelemelerde bulundular.

Bezirgan ve Maden Deresinde ıslah ve köprü çalışması

SAKARYA AA - Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar ' 2019 Yılında 17-18 Temmuz tarihlerinde ilçemizde de yaşadığımız sel felaketinin ardından, Sakarya ve Düzce'yi bağlayan Bezirgan Mahallemizde bulunan köprü suyun şiddetine dayanamayarak yıkılmıştı. Yapılan teknik çalışmalar ve zemin etütlerinin ardından DSİ Bölge Müdürlüğümüz proje çalışmalarına başlanıldı. Maden Deresinde ise yıkılan köprü ve dere içerisinde ıslah çalışmalarının proje çalışmalarına başlanıldı. Bu çalışmalarda bizlere büyük destek veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Sn. Ali İhsan Yavuz'a ve Devlet Su İşleri yetkilerimize çok teşekkür ederiz. İnşallah proje çalışmaları en kısa sürede tamamlanarak her iki nokta içinde ihale süreci başlar'

Alandere'ye rekreasyon projesi

Sözlerine devam eden Başkan Acar' Bezirgan'da ve Maden Deresinde proje çalışmaları devam ederken, diğer taraftan DSİ ile yürüttüğümüz diğer projemiz Alandere Mahallemizde bulunan Islak Ağzı deresinin Islah çalışmasıydı. Islak Ağzı deresinde; Derenin her iki kanadında taş duvar işlemleri bitmişti. Yine Islak Deresinin iç kısmında temizlik çalışmaları yapılacak ve derenin zeminini betonla kaplanacak şekilde proje çalışmalarına başlanılacak. Yapılacak olan bu çalışmaların hemen ardından bizde 31 Mart Yerel Yönetim seçimlerinde sözünü verdiğimiz 'Islak Ağzı Rekreasyon Projesi' için çalışmalara hemen başlayacağız' şeklinde konuştu.