Arama Logo

Uğur Meleke'den derbi için çarpıcı tespitler

Spor yazarı ve yorumcusu Uğur Meleke, Galatasaray - Fenerbahçe derbisinin ardından dikkat çeken tespitlerde bulundu.




13
UĞUR MELEKE'DEN ÇARPICI TESPİTLER

İşte Uğur Meleke'nin dikkat çeken tespitleri...

UĞUR MELEKE'DEN ÇARPICI TESPİTLER
12
YİNE NİSAN AYIYDI
Yine Nisan ayıydı. Yine bitime 7 hafta vardı. Türk futbolunun iki devi Galatasaray’la Fenerbahçe, Pazar 19’da sarı-kırmızılıların sahasında karşılaşıyorlar, maçı Aydınus yönetiyordu. Beşiktaş liderdi, ligde sürpriz bir ikinci vardı.
YİNE NİSAN AYIYDI
11
ARADA FARK YOK!
Genç Bülent Korkmaz’ın Galatasaray’ıyla, tecrübeli Aragones’in Fenerbahçe’si ligden kopmuşlar, Kupa 2 için yarışıyorlardı. Tarih tekerrürden ibaretmiş gerçekten: Bundan tam 8 sene önce, Nisan 2009’da Galatasaray’la Fenerbahçe yine tatsız bir derbi oynamışlar, maç neredeyse pozisyonsuz, kavga-gürültü içinde bitmişti Ali Sami Yen’de.
ARADA FARK YOK!
10
İKİ HOCANIN DA ÖMRÜ UZUN OLMADI
Sezon sonunda bu iki takım ligi dördüncülük ve beşincilikle tamamlayabilmiş, iki hocanın da ömrü uzun olmamıştı.
İKİ HOCANIN DA ÖMRÜ UZUN OLMADI
9
DEĞİŞEN FAZLA BİR ŞEY YOK
Yazık ki 8 sene sonra değişen fazla bir şey yok: Aziz Yıldırım’ın takıntılı yönetim anlayışı... Galatasaray’ın istikrarsız yönetimleri... Volkan... Sabri... Sahaya yağan yabancı cisimler...
DEĞİŞEN FAZLA BİR ŞEY YOK
8
SONSUZ FAUL, SONSUZ KAVGA
Sonsuz faul, sonsuz kavga. Tek fark Souza’nın golü. Galatasaray’la Fenerbahçe taraftarları, daha iyisini hak ediyorlar sanki.
SONSUZ FAUL, SONSUZ KAVGA
7
ŞİMDİ BİZ NE KAZANDIK?
İki takım taraftarlarına açılan derbilerden ne kazandık, ben anlayamadım doğrusu. 90 dakika boyunca sadece küfür, sadece yabancı madde, sadece tribün terörü. Akılda kalan bu.
ŞİMDİ BİZ NE KAZANDIK?
6
CEZA ALANI ÖNÜNE ÇUKUR KAZDI
Advocaat bir derbiyi daha aynı anlayışla kazandı; ceza alanının önüne bir çukur kazdı ve oraya döktü rakip oyuncuları! Fenerbahçe’nin iki isabetli şutu, tek bir kontra pozisyonu var. Galatasaray’a da bir Şener hatası, bir Rodrigues driplingi ve bir Semih şutu dışında fırsat vermediler.
CEZA ALANI ÖNÜNE ÇUKUR KAZDI
5
GALATASARAY ERİYOR
Galatasaray’ınsa geveleme hastalığı sürdü yine: Böyle tek taraflı bir maçta bile paslarının yüzde 38’i geriye. Fenerbahçe’ninse yüzde 23’ü... Sabri’nin 30, Tolga ve Selçuk’un 27, Sneijder’ın 22 pası geriye. Galatasaray eriyor. Yana ve geriye doğru hem de.
GALATASARAY ERİYOR
4
SABRİ NEDEN OLMUYOR?
İmkanınız varsa 10’uncu dakikayı bir daha izleyin: Aatif sıkışık bölgeye gidiyor, Tudor kenardan kendini hırpalıyor, “faul yapma” diye çıldırıyor çizgide. Ve Sabri gidip ne yapıyor, tahmin edin!
SABRİ NEDEN OLMUYOR?
3
MAÇIN YILDIZI: JOSEF
Çok fazla ortalarda gözükmediği bir büyük maçta daha skoru belirlemeyi bildi Souza.
MAÇIN YILDIZI: JOSEF
2
SAHADAKİ TAKIM ONUN DEĞİL
Sahaya çıkan takım, onun takımı değil. Diziliş, onun dizilişi değil. Oyun, onun oyunu değil. Bir teknik adam yenilecekse bile, inandıklarında ısrar edip yenilmeli. Talimatla yaptığı kadroyla değil.
SAHADAKİ TAKIM ONUN DEĞİL
1
İSTEDİĞİNİ ALARAK ÇIKTI
Aynı senaryoyu bu yıl dördüncü defa sergiledi, bir derbiden daha istediğini alarak çıktı. Eğer Krasnodar maçına Emenike’yle çıkmasaydı, Avrupa’da da bu anlayışla devam edebilirlerdi.
İSTEDİĞİNİ ALARAK ÇIKTI