MENÜ

Derbi öncesi son çıkış

Abone Ol Google News

Önce Trabzon yenilgisi, ardından Kadıköy’de gelen Alanya beraberliği... Fenerbahçe için son 2 haftanın bilançosu 5 puan kaybı oldu. Sarı-Lacivertliler, bugün Ankaragücü deplasmanına çıkıyor. Bu karşılaşmada alınacak galibiyetin getirisi sadece 3 puan olmayacak. Bu hafta zirvedeki rakiplerden Trabzonspor ile Sivasspor’un karşılaşacak olması önemli bir avantaj. Fenerbahçe sahadan galibiyetle ayrılırsa, üst sıralara yaklaşma şansı yakalayacak. Ayrıca Başakşehir-Beşiktaş mücadelesinden çıkacak her sonuç da Kanarya’ya yarayacak. Ankaragücü’nü devirmenin bir diğer getirisi ise Galatasaray’la Kadıköy’de oynanacak kritik derbiye büyük moralli çıkacak olmak.

Haberin Devamı

Ankaragücü çıkışta

Başkent ekibi, Mustafa Reşit Akçay yönetiminde çıktığı 2 lig maçından 4 puan alarak ligde kalma yolunda iddiasını ortaya koydu. Sarı-Lacivertliler, renktaşı karşısında da sahadan puanla ayrılarak yakaladığı güzel havayı devam ettirmek istiyor. Golcü Orgill’in son dönemde yükselen formu, Ankaragücü’nün bir diğer artısı.

Bu istatistiğe dikkat

Haberin Devamı

Trabzon ve Alanya’yı yenemeyen Kanarya, bu sezon ligde hiç 3 maçlık galibiyet hasreti çekmedi. Ankaragücü ise 14 maç sonra Yeni Malatya’yı yendi. Başkent ekibinin de bu sezon ligde hiç peş peşe 2 galibiyeti bulunmuyor.

Ön plana kim çıkar?

Fener’in hücumda etkili oyuncu sayısı zaten az. Rodrigues’in sakatlığının ardından tüm yük Vedat Muriç ve Max Kruse’nin üzerinde olacak. Alman yıldız son 6 lig maçının 5’inde gol attı. Trabzon ve Alanya karşısında sessiz kalan Muriç de artık patlama yapmanın peşinde.

Kısa mesaj

Fenerbahçe’de son vuruş sıkıntısı yine kendini gösterdi. Ligin en çok net pozisyona giren ancak aynı zamanda bunları gole çevirme oranı en düşük olan takımı konumundalar. Kapanarak oynayacak Ankaragücü karşısında golün gelmediği her dakika, takım üzerinde baskı yaratır.

YORUM YAZ