Depremzedelere Kardeş Eli...

Bodrumlular, Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere gönderilmek üzere belediyenin belirlediği noktalara yardımlarını bıraktılar. Duyarlı bir vatandaş ise yarım TIR’dan fazla malzeme gönderdi.

Depremzedelere Kardeş Eli...

Elazığ'ın Sivrice ilçesini vuran 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Edirne'den Kars'a Türk milleti depremzedelerin yardımına koştu. Bölgedeki depremzedelerin yaralarını sarmak için resmi olarak düzenlenen nakdi yardım kampanyalarında, 5 milyon 312 bin 85 lirası kampanya kapsamında oluşturulan banka hesaplarında, 25 milyon 252 bin 280 lirası ise SMS yoluyla olmak üzere toplam 30 milyon 564 bin 365 lira yardım toplandığı bildirildi.

Bodrum’dan da çok sayıda vatandaş, deprem bölgesine gönderilmek üzere Bodrum Belediyesi’nin belirlediği noktalara yardımlarını bıraktı. 

Bodrum’da 36 yıldır otel malzemeleri satan Orsa Otel Market’in yaptığı yardım ise dikkat çekti. Ranza, yatak, yorgan, battaniye, kanepe, sandalye gibi yarım TIR’dan fazla malzemeyi Bodrum Belediyesi ekiplerine teslim eden işletme sahibi, Deniz Kuvvetleri’nden Emekli Albay Semih Kılınçel’in bu davranışı takdir topladı. 

Düzenlenen yardım kampanyası ile ilgili Bodrum Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise “Halkımız, Elazığ ve Malatya'da gerçekleşen deprem nedeniyle zor durumda olan vatandaşlarımıza yardımlarını ulaştırmak için belediyemizin belirlediği noktalara yardımlarını bırakıyorlar. Ülkemizin diğer ucuna yardım elini uzatan tüm hemşehrilerimize duyarlılıkları için çok teşekkür ederiz. Ayrıca deprem bölgesine gönderilmek üzere yarım TIR malzeme temini sağlayan Orsa Otel Market sahibi Semih Kılınçel'e de çok teşekkür ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan BODTO tarafından bugün üyelerine gönderilen SMS mesajında, Elazığ Valiliği'nin bölgede temel ihtiyaç malzemesi ihtiyacı olmadığı yönündeki bildirimi vurgulanarak; "Elazığ Valiliği'nden gelen bilgiye göre temel malzeme ihtiyacının karşılanmasından dolayı, gönderilecek yardımların toplanmasına son verilmiştir. Üyelerimizin gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederiz." ifadeleri kullanıldı.