DEPREMİN PSİKOLOJİK YIKIMI

Deprem sadece binaları yıkmadı ya da hasarlı hale getirmedi. 6.8 şiddetiyle ilk kez tanışan Elazığ halkı, yaşadıkları travma ile önemli oranda psikolojik sorunlarda yaşıyor.

DEPREMİN PSİKOLOJİK YIKIMI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle çocuklar, depremin şiddetinin ve anne babalarının deprem anındaki çırpınışlarını her hatırladıklarında önemli psikolojik sorunlar yaşayacaklar gibi.

Afet Koordinasyon merkezi depremin her alandaki yıkıcı etkisiyle mücadele ederken, çocukların depremle oluşabilecek korku ve psikolojik problemlerini gidermeyi de ihmal etmediler.

Depremin birinci gününde ilimize gelen ve çocuklarla bu konuda bir psikolojik danışman gibi konuşan, onlarla oyunlar oynayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’tan sonra, İl Milli Eğitim Müdürlüğü  de Rehberlik Eğitim Merkezindeki uzmanlar ve diğer kurumlardaki danışmanlarla okullarda misafir edilen çocuklara yönelik çalışmalar başlattı.

Yaşadıkları acı olayı unutturmak ve onlarda kalıcı olarak oluşabilecek bazı psikolojik vakaların bertaraf edilmesi amacıyla yapılan bu güzel çalışma için Milli Eğitim Müdürümüz Feyzi Gürtürk’ü tebrik ediyoruz.

Bu özel ve önemli çalışmada görev alan uzmanlarımıza da gönülden teşekkür ediyoruz.