Gündem Depremden 24 saat sonra 2,5 yaşındaki kız çocuğu ve 28 saat sonra annesi enkazdan çıkarıldı

Depremden 24 saat sonra 2,5 yaşındaki kız çocuğu ve 28 saat sonra annesi enkazdan çıkarıldı

Paylaş
Depremden 24 saat sonra 2,5 yaşındaki kız çocuğu ve 28 saat sonra annesi enkazdan çıkarıldı

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde depremin ardından 20. saatte enkaz altında kalan bir kişi enkaz altından çıkarılmıştı. Depremin ardından 23. saatte enkaz altından bir annenin sesi üzerine ekipler harekete geçti.

Elazığ’daki depremde Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazından yükselen kadın sesi üzerine jandarma ekipleri harekete geçti. Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Mustafa Paşa Mahallesi’nde yıkılan binanın enkazında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Haberin Devamı

AFAD ve UMKE ekipleri başta olmak üzere ekiplerin arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Mustafa Paşa Mahallesi’nde çöken binada yürütülen arama ve kurtarma çalışmaları sırasında Jandarma Arama Kurtarma timleri diğer unsurların desteğiyle "yaşama açılan jandarma tüneli" olarak adlandırılan galeri tekniğiyle enkaz altında bir kadınla iletişim sağladı.

Ekipler hemen harekete geçti

Yaklaşık 23 saatin ardından kadın sesini duyan ekipler, hemen harekete geçti. Kurtarılmayı bekleyen kadın ile jandarma personeli arasındaki diyalog duygulandırdı.

Jandarma personelinin, "Buradayız, geliyoruz. Kurtaracağız. Tamam geliyoruz ışığı ve beni görüyor musun? Tamam geleceğiz. Çocuğun yanında mı? Tamam geleceğiz." demesi üzerine kadın, "Çabuk. Daha dayanamıyorum. Allah rızası için kurtarın. Işığı görüyorum. Bak elimi sallıyorum. Lütfen çabuk olun." diye karşılık verdi.

Haberin Devamı

Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede kadın ve çocuğunun zarar görmemesi için çalışmalarını titizlikle sürdüren ekipler anne ile evladının sağ kurtarılması için yoğun çaba sarf etti.

Minik Yüsra enkazdan çıkarıldı

Enkaz içerisinden gelen ses üzerine anne ve kızı Yüsra Yıldız'a (2.5) ulaşan ekipler, 24 saat sonra Yüsra'yı enkazdan çıkardı.

Artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede kadın ve çocuğunun zarar görmemesi için çalışmalarını titizlikle sürdüren ekipler, annenin 2,5 yaşındaki kızını saat 20.30 sıralarında enkazdan çıkararak kurtardı. Enkazdan çıkarılan ve yaralı olan Yüsra, 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Anne de kurtarıldı

24 saat sonra kurtarılan Yüsra Yıldız’ın annesi Ayşe Yıldız da afetten 28.5 saat sonra enkaz altından yaralı olarak kurtarıldı.

Kucağındaki kızı Yüsra ile yıkılan enkazın altında sıkışan Ayşe Yıldız’a ulaşan ekipler önce moral motivasyonunu yükseltmeye çalıştı. Ardından sürdürülen çalışmalarla Yüsra bebek saat 20.30 sıralarında ekipler tarafından kurtarılarak hastaneye götürüldü.

Kolu moloz yığını altında kaldığı için ekiplerin büyük çaba harcadığı anne Ayşe Yıldız ise saat 01.25’te kurtarılarak enkazdan çıkarıldı. Anne Yıldız, ilk müdahalesinin ardından olay yerinde hazır bekletilen sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü. Bu arada Ayşe Yıldız’ın çıkartılması sırasında çevrede bekleyen yakınları da umutlu haber ile buruk bir sevinç yaşadı.

Haberin Devamı

AA