Yalova açıklarında meydana gelen ve İstanbul'da da güçlü bir şekilde hissedilen depremde Kandilli Rasathanesi sınıfta kaldı. 19.52 saati sularında gerçekleşen deprem sonrasında Kandilli Rasathanesi uzun süre bu depremi açıklayamazken sosyal medyadan da herhangi bir paylaşım yapmadı. 

DAKİKALAR GEÇTİ SES GELMEDİ

Marmara Denizi'nin Yalova açıklarında 19.52 saati sularında meydana gelen deprem, Kandilli Rasathanesini gafil avladı. Hızı ve doğru paylaşımlarıyla en güvenilir kaynakların başında gösterilen Rasathane, bugün ise aynı performansı gösteremedi. Yaşanan depremden dakikalar sonra açıklama yapabilen Kandilli, tahmin ettiği birçok merkez üssü ve deprem büyüklüğünü ise "revize" ederek yeniden paylaşmak zorunda kaldı.

TEPKİLER GECİKMEDİ

Boğaziçi Üniversitesi'nin Deprem Araştırma Enstitüsü Kandilli Rasathanesi, Yalova açıklarında meydana gelen depremi bir türlü açıklayamadı. İnternet üzerinde birçok haber sitesinde yer almasına rağmen güvenilir bir kaynaktan depremi teyit etmek isteyen vatandaşlar, Kandilli Rasathanesi'nden beklenmedik bir şekilde aradıklarını bulamadı. Dakikalar sonra deprem büyüklüğünü ve yerini açıklayabilen Rasathane'ye ise sosyal medyadan tepkiler gecikmedi. Özellikle Twitter'da 450 binden fazla takipçisi bulunan Kandilli'ye yüzlerce eleştiri yapıldı. İlerleyen saatlerde konuyla ilgili Rasathane'den açıklama gelebilir.