radyo
radyo

EKONOMİ

DEPREM SEMPOZYUMUNA "DEPREM" ARASI

Deprem Sempozyumuna deprem arası!

26 Eylül 2019 Saat: 18:46
YORUM YAPTavsiye EtYazdır

Bu haber 1.132 kez okunmuştur

DEPREM SEMPOZYUMUNA DEPREM ARASI
DEPREM SEMPOZYUMUNA "DEPREM" ARASI

Kocaeli’de devam eden 6. Uluslararası Deprem Sempozyumu’nda yer alan akademisyenler ve araştırmacılar da İstanbul’da yaşanan depremi hissetti. Yaşanan deprem sonrasında sempozyuma ara veren araştırmacılar ve akademisyenler İstanbul’da yaşanan deprem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yaşanan deprem hakkında teknik bilgiler aktaran Kocaeli Üniversitesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Fadime Sertçelik, “Uluslararası Deprem Sempozyumu sırasında aslında biz de test edildik. Genel anlamda bu bölgede 1766’da olan bir deprem var. Orada meydana geldi. Bundan sonraki süreç izlenecek belirlenecek. Bir sonuç çıkarmak elde değil” dedi.

“TEORİK OLARAK BUNUN ARTÇILARI OLACAKTIR”

Daha sonra konuşan AFAD Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, vatandaşlara önlem almaları konusunda uyarılarda bulunarak, “2 gün önce olan depremle aynı yerde bir deprem meydana geldi. Teorik olarak bunun artçıları olacaktır. Bir derece daha düşüğünü bekleyebiliriz. 4.5-4.6 büyüklüğünde bir deprem daha olabilir. Tedbirli olabiliriz. Vatandaşlar hasarlı binaları varsa kesinlikle girmesinler. İlgililerin talimatlarına dikkat etsinler.” diye konuştu.

“BİR SONUÇ ÇIKARTMAK DOĞRU DEĞİL”

AFAD’ta görevli Jeoloji Mühendisi Dr. Ramazan Demirtaş, “Deprem Marmara sırtında oldu. Kuzey Anadolu Fattı, Marmara Denizi içerisinde üç segment halinde devam ediyor. En doğuda bulunan Doğu Marmara segmendi, 1999 yılında olan depremin hemen ucundaki bir parça. Yaklaşık 60 kilometre uzunluğunda. Onun devamında Orta Marmara, onun da devamında Batı Marmara segmenti var. Buradaki geçmişe baktığımızda bu depremlerin olduğu yerde 1766’ yılından beri bir enerji birikimi var. 3 gün sonra da 50 yıl sonra da büyük bir depremi getirebilir. Ama şu an buradan bir sonuç çıkartmak doğru değil” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeliden, Türkiyeden ve Dünyadan Son Dakika Haberleri Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
Yukarı ↑